Blade Runner -peliklassikko ehostetaan uuteen Enhanced Edition -loistoon

Blade Runner: Enhanced Edition on paljastunut. Ja nythän ei siis puhuta elokuvasta.

12.3.2020 18:04

Westwood Studiosin seikkailupeli Blade Runner on saamassa oman Enhanced Edition -käsittelynsä. Vanhojen pc-pelien remasterointiin erikoistunut Nigthdive Studios on ryhtynyt asialle ja lupaa klassikkoa samalla pc:n ohella ensimmäistä kertaa konsoleille PlayStation 4-, Xbox One- ja Switch-version myötä.

Blade Runner uusitaan käyttämällä Nightdiven omaa KEX-moottoria, jota se on hyödyntänyt aiemmin myös Turokin ja System Shockin kaltaisissa remasterointihankkeissa. Blade Runner: Enhanced Editionin luvataan tarjoavan vielä päivitettyjä hahmomalleja, animaatioita ja välipätkiä sekä tuen muun muassa laajakuvalle ja kustomoitaville kontrolleille.

Westwoodin alun perin vuonna 1997 julkaistu Blade Runner palasi alkuperäisessä kuosissaan myyntiin aiemmin joulukuussa, kun se saatiin ensimmäistä kertaa latausjakeluun GOG-kauppapaikan kautta. Prosessi ei ollut mikään yksinkertainen, sillä pelin alkuperäinen lähdekoodi on ollut kadoksissa vuosia. 

Erilaisten remasterointien ohella Nightdive työstää tällä hetkellä yhä myös täyttä uusioversiota System Shockista. Sitä ei sovi sekoittaa System Shock 3 -hankkeeseen, jolla ei mahdollisesti mene tällä hetkellä erityisen lujaa.

Lähde: The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa