BioWare tahtoo ansaita pelaajien luottamuksen takaisin – johtaja lupaa korkeatasoisia pelejä

BioWaren johtaja lupaa studion keskittyvän vastaisuudessa juuri sellaisiin peleihin, joista se parhaiten tunnetaan.

9.1.2022 16:09

Muun muassa Mass Effectistä ja Dragon Agesta tunnetun BioWaren johtaja Gary McKay on linjannut studion tulevaisuuden tavoitteita tuoreessa blogitekstissä.

Studiojohtajan saappaisiin noin vuosi sitten astunut McKay aloittaa kirjelmänsä katsauksella menneeseen vuoteen, joka on koronaviruspandemian vuoksi ollut haastava myös BioWarelle. Miehen mukaan vallitseva maailmantilanne on pakottanut studion muuttamaan monia prosessejaan ja työtapojaan, ja jatkuva epävarmuus on kuormittanut sen työntekijöitä henkisesti.

Pandemian vuoksi BioWare joutui perumaan muun muassa flopanneen Anthem-räiskintänsä elvytysprojektin, mutta studion kulku oli jokseenkin kivistä jo ennen koronavirusta. Mass Effect -sarjan viimeisin varsinainen osa, vuonna 2017 ilmestynyt Andromeda, jakoi mielipiteitä raskaasti, ja pitkään odotetun Dragon Age 4:n kehitys on kärsinyt työntekijäkadosta ja luovista suunnanmuutoksista.

Blogitekstissään McKay kuitenkin vannoo parempien aikojen koittavan. Mies lupasi puhdistaa BioWaren maineen jo tehtäväänsä astuessaan, ja painottaa sen olevan edelleen tärkeä tavoite itselleen ja studiolle.

– Keskitymme täysin faniemme ja yhteisömme luottamuksen takaisin ansaitsemiseen. Aiomme tehdä sen kehittämällä sellaisia pelejä, joista meidät parhaiten tunnetaan, ja varmistamalla, että ne ovat korkeinta mahdollista laatua. Uskomme, että meillä on tiimissämme oikeat ihmiset, oikeanlaista luovaa fokusta ja EA:n tuki, joiden voimin pystymme lunastamaan tämän lupauksen, McKay summaa kirjeessään.

Lähde: BioWare, GameSpot

Lisää luettavaa