Bethesda paljasti lisätietoja Starfieldistä – väkivallattomuus ei ole vaihtoehto, vankila kutsuu väärintekijöitä

Starfieldin julkaisu lähestyy.

20.8.2023 07:24

Bethesda on paljastanut uusia yksityiskohtia Starfield -roolipelistään.

Odotetun avaruusroolipelin julkaisuun on vielä reilut pari viikkoa, mutta Bethesda valmisteli pelaajia julkaisun varalle Discordissa äskettäin järjestämässään kyselytuokiossa. Studio paljasti tilaisuudessa liudan pieniä yksityiskohtia Starfieldiä odottaville pelaajille.

Bethesda kertoi esimerkiksi Starfieldin sisältävän pelaajien käyttöön tarkoitettuja asuntoja. Asuntoja löytyy kaikista suurista asutuskeskuksista, ja niitä voi ansaita palkintoina tehtävistä sekä ostaa rahalla. Tilapäistä asutusta voi löytää myös vankilasta, joka kutsuu väärintekijöitä. Putkalta voi kuitenkin välttyä sakot maksamalla tai virkavaltaa pakenemalla. Lain rajoilla liikkuvat salakuljettajat taas voivat hyödyntää myös tiettyjä alusmoduuleja kätkeäkseen luvattoman rahtinsa viranomaisilta.

Pelaajat voivat myös perustaa tukikohtia ja värvätä niihin työvoimaa. Kertakustannuksella värvättävä henkilöstö voi esimerkiksi louhia raaka-aineita tai valmistaa hyödykkeitä.

Omaan joukkoonsa voi värvätä myös 20 kumppanihahmoa. Bethesda ei paljastanut kumppaneista tarkkoja yksityiskohtia, mutta kertoi kaikkien kumppanihahmojen saaneen omat taustatarinansa ja auttavan pelaajia matkoillaan esimerkiksi osallistumalla varusteiden kantamiseen. Eniten huomiota ovat kuitenkin saaneet universumin tutkimiseen erikoistuneeseen Constellationiin kuuluvat kumppanit, joita on yhteensä neljä kappaletta.

Starfieldin läpäiseminen pasifistisesti ei Bethesdan mukaan ole mahdollista. Ainakin osa tehtävistä edellyttää jonkin verran väkivaltaa, vaikka studion mukaan peli sisältää myös väkivallan välttämistä mahdollistavia järjestelmiä.

Lähde: Bethesda

Lisää luettavaa