Bel-Airin prinssi -tähti ei saanut tekijänoikeutta Carlton-tanssilleen – kuinka käy Fortnite-oikeusjutulle?

Calrton-tanssi saattaa hyvinkin olla turvassa Fortnitessa ja muissa peleissä.

24.3.2022 16:48

Bel-Airin prinssi -sarjassa Carltonia näytellyt Alfonso Ribeiro on epäonnistunut saamaan tekijänoikeuksia kuuluisaan Carlton-tanssiinsa. Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto on hylännyt RIbeiron hakemuksen keskeisesti siitä syystä, että kyseessä ei ole tekijänoikeuslainmukaisesti koreografinen työ, vaan enemmänkin yksinkertainen tanssirutiini. 

Tekijänoikeuksen hylkäys on merkittävä siitä, että Ribeiro on lähtenyt oikeustaistoon niin Fortnite-tekijä Epic Gamesin kuin NBA 2K -pelejä julkaisseen 2K Gamesin kanssa tanssin luvattomasta käytöstä. Tekijänoikeusviraston päätös ei vielä kaada oikeusjuttua, muttei se myöskään lupaa erityisen hyvää sen etenemiselle.

Ribeiron lisäksi oikeustoimiin ovat ryhtyneet peleissä käytetyistä tansseistaan myös muun muassa räppäri 2 Milly ja sosiaalisesta mediasta tuttu persoona Russell ”Backpack Kid” Horning, Kaikki tahot eivät ole jääneet vain seuraamaan oikeusjuttujen etenemistä, sillä Playground Games ja Microsoft poistivat omatoimisesti tunnettuja tanssiliikkeitä aiemmin tammikuussa Forza Horizon 4:stä..

Lähde: Associated Press, Eurogamer

Lisää luettavaa