Battlefield 2042 teki esiinmarssinsa trailerin kera – futuristinen sota käynnistyy loppuvuodesta

EA ja DICE esittelivät seuraavan suursotapelinsä, joka on Battlefield 6:n sijaan Battlefield 2042.

9.6.2021 16:13

EA ja DICE ovat luvatusti esitelleet seuraavan Battlefield-sarjan osan, jonka kulkee huhujen ja ennakkovuotojen mukaisesti nimellä Battlefield 2042. Sotimaan päästään jo tämän vuoden puolella, sillä julkaisupäiväksi on vahvistunut 22. lokakuuta.

Kuten nimi antaa jo ymmärtää, Battlefield 2042 sijoittuu lähitulevaisuuteen, jossa Yhdysvallat ja Venäjä ovat täysiverisen sodan partaalla useita vuosikymmeniä velloneiden sijaissotien jäljiltä. Niistä kertyneen kokemuksen myötä taisteluareenoilla on kasapäin spesialisteja, joiden ympärille on rakennettu omien yksiköiden muodostamiseen erikoistuva spesialistijärjestelmä.

Jokaisella spesialistilla on uniikki erikoisuus ja kyky, mutta ovat muutoin täysin muokattavissa. Myös aseet, varusteet ja ajoneuvot ovat kustomoitavissa, eikä peli unohda futuristisia vempaimia, kuten robottikoiria, tarttumakoukkuja ja lentopukuja.

Muun muassa Etelämantereelle, Egyptin aavikoille ja Etelä-Korean kaupunkimaisemiinkin sijoittuville dynaamisille taistelukentille luvataan jälleen suuremmanpuoleista mittaluokkaa, ja Battlefield 2042:n kerrotaankin sisältävän seitsemän pelikarttaa, joilla voi rymistellä parhaimmillaan 128 pelaajaa pc:llä ja uuden sukupolven versioissa. Vanhalla sukupolvella pelaajamäärä on 64.

Julkistettuihin pelimuotoihin lukeutuvat päivitetyt Conquest- ja Breakthrough-moodit, minkä lisäksi uusi Hazard Zone esitellään myöhemmin. Näillä tiedoin peli keskittyykin puhtaasti moninpeliin, johon on kuitenkin ujutettu tarinallisia elementtejä. Samalla vahvistettiin, että Battlefield 2042 elää modernien verkkopelien tapaan kausittain saaden uutta sisältöä noin kolmen kuukauden välein.

Battlefield 2042 saapuu lokakuisessa julkaisussaan PS5:lle, PS4:lle, Xbox Seriesille sekä Xbox Onelle, ja pc:llekin se saapuu niin Epic Games Storen, Originin kuin Steaminkin kautta. Tuoreen julkistustrailerin voi katsastaa ohesta, ja varsinaista pelikuvaa on luvassa vielä lähipäivinä, 13. kesäkuuta.

Lähde: DICE

Lisää luettavaa