Just Causen kehittäjä sulkee studioitaan

Avalanche Studios kertoo irtisanovansa samalla noin 50 työntekijäänsä, joka on noin yhdeksän prosenttia koko yhtiön työvoimasta.

4.6.2024 12:45

Just Cause -pelisarjasta tunnettu ruotsalainen Avalanche Studios sulkee kaksi studiotaan, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Suljettavat studiot sijaitsevat New Yorkissa ja Montrealissa.

Avalanchen mukaan toimenpide tarkoittaa samalla noin 50 työntekijän irtisanomista. Se vastaa noin yhdeksää prosenttia yhtiön työvoimasta.

Studioiden sulkeminen on Avalanchen mukaan ”välttämätöntä yhtiön vakaan ja kestävän tulevaisuuden varmistamiseksi”.

Avalanchen Montrealin-studio ehti toimia yhtiön alaisuudessa vain noin 8 kuukautta. Vuonna 2021 perustettu studio toimi nimellä Monster Closet ennen kuin Avalanche osti sen viime vuonna.

– Tiesimme heti ensimmäisestä tapaamisesta asti, että Avalanche olisi täydellinen pari meille, Montrealin-studion silloinen johtaja Graeme Jennings intoili vielä viime vuoden lokakuussa yhtiön tiedotteessa.

New Yorkissa sijaitseva studio ehti sen sijaan olla pystyssä yli 10 vuoden ajan, ja sillä oli Avalanchen mukaan keskeinen rooli Just Cause 3:n ja 4:n kehityksessä.

Avalanchen toiminta jatkuu Tukholmassa, Malmössä ja Liverpoolissa. Yhtiö kehittää parhaillaan ainakin avoimen maailman co-op-peliä Contrabandia, jonka se julkisti vuonna 2021. Pelin julkaisuajankohta on yhä hämärän peitossa.

Useat suuret irtisanomiset ovat koetelleet pelialaa tämän ja viime vuoden aikana. Irtisanomisista koostetun listan mukaan alalta on irtisanottu kuluvan vuoden aikana jo yli 10 000 työntekijää, joka on saman verran kuin koko viime vuonna.

Lue aiheesta lisää:

Lisää luettavaa