Stardew Valleysta lainaavan Palia-mmo:n kehittäjä on irtisanonut kuukaudessa yli puolet työntekijöistään

Singularity 6 kertoo jatkavansa yhä Palian kehittämistä.

19.5.2024 15:34

Mmo-peli Paliaa kehittävä Singularity 6 -studio on irtisanonut tällä viikolla 36 työntekijäänsä, yhtiö kertoo Discordissa. Kyseessä ovat yhdysvaltalaisen studion toiset irtisanomiset noin kuukauden sisällä.

Reilu kuukausi sitten huhtikuussa yhtiö ilmoitti irtisanoneensa 35 prosenttia työvoimastaan. Studiolla yhä työskentelevän henkilön X:ssä jakaman suosituslistan perusteella irtisanotuksi joutui tuolloin vähintään 43 ihmistä. Erään entisen työntekijän X-viestin mukaan irtisanottuja olisi ollut tarkalleen 49.

Näiden tietojen valossa studio on irtisanonut viimeisen kuukauden aikana siis selvästi yli puolet työntekijöistään.

Studio perustelee tuoreita irtisanomisiaan ”taloudellisesti haastavilla ajoilla”. Huhtikuun irtisanomisten yhteydessä yhtiö kertoi päätyneensä ratkaisuunsa sen jälkeen, kun se oli tehnyt arvion pelinsä jatkuvaan ylläpitämiseen ja kehittämiseen tarvittavien resurssien määrästä.

Palian Discord

Kuvakaappaus Palian Discordista.

Paliaa on markkinoitu rentona ja väkivallattomana verkkopelinä. Se on ottanut paljon vaikutteita esimerkiksi Story of Seasonsista ja Stardew Valleysta.

Pelin ilmainen ja avoin beta-versio julkaistiin pc:lle viime vuoden lokakuussa ja Switchille joulukuussa.

Singularity 6 kertoo jatkavansa yhä Palian kehittämistä.

Tämän ja viime vuoden aikana pelialalla on koettu useita suuria irtisanomisia. Lue aiheesta lisää seuraavista linkeistä:

 

 

Lisää luettavaa