Ruotsalainen peliyhtiö Embracer Group kertoo tehneensä mittavia leikkauksia viime vuoden loppupuoliskolla.

Yhtiö kertoi merkittävästä säästöohjelmasta viime kesäkuussa. Osana ohjelmaa Embracer on järjestellyt uudelleen organisaatiorakennettaan, sulkenut studioita ja irtisanonut ison määrän työntekijöitään.

Embracer Group kertoo viimeisimmässä osavuosikatsauksessaan peruneensa viime vuoden loppupuolella 29 työn alla ollutta julkistamatonta peliprojektia. Yhtiöllä oli vielä kesäkuun lopussa työn alla 153 julkistamatonta peliä, mutta lukumäärä laski vuoden loppuun mennessä 124 peliin.

Projektien vähenemisen myötä Embracer kertoo irtisanoneensa 1 387 työntekijää, mikä vastaa noin 8 prosenttia yhtiön työvoimasta. Samalla Embracer on sulkenut seitsemän pelistudiota kahden viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Toimitusjohtaja Lars Wingeforsin mukaan organisaatiouudistus alkaa olla jo loppusuoralla, mutta yhtiöllä on vielä joitakin käynnissä olevia toimenpiteitä. Yhtiön on kerrottu esimerkiksi pyrkivän myymään Borderlands-pelisarjasta tutun Gearbox-studion, mutta toistaiseksi Embracer ei ole kertonut julkisuudessa suunnitelmistaan Gearboxin varalle.

Lähde: Embracer Group

Lisää luettavaa