Analyytikko Michael Pachter on julkaissut tuoreen pelialaa analysoivan raporttinsa, jossa mies ennustaa jälleen monia mielenkiintoisia asioita.

Pachterin näkemyksen mukaan nykyisen konsolisukupolven pitäisi kestää vähintäänkin vuoteen 2013 asti keskittyen entistä enemmän digitaalisiin latauspalveleuihin ja muihin täydentäviin palveluihin.

Hänen ennustuksensa mukaan Nintendon olisi kuitekin siirryttävä ennemmin tai myöhemmin teräväpiirtoaikakauteen. Analyysin mukaan tarpeeksi halpa HD-Wii olisi ideaalisinta julkaista jo ensi vuoden lopulla, jotta Nintendo voisi viedä yhä enemmän markkinoita kilpailijoiltaan.

– Näkemyksemme mukaan, jos Nintendo voisi tarjota sen kaltaisen laitteen vuoden 2010 loppuun mennessä, se vahingoittaisia Sonyn vastaiskuaikeita tällä konsolisukupolvella. Odotaisimme julkaisijoiden tukevan moista liikettä, sillä Xbox 360 -pelien kääntäminen teräväpiirto-Wiille olisi todennäköisesti halvempaa kuin rakentaa Wii-peli tyhjästä, Pachter kirjoittaa analyysissään.

Pachter huomioi, että julkaisun ajoittamisessa on useita huomioitavia tekijöitä tuotantokustannuksista kilpailevien konsoleiden hintoihin ja kuluttajien kiinnostuksesta laitteeseen. Nämä tekijät kääntyisivät hänen mukaan Nintendon eduksi, ja julkistus tapahtuisi syksyllä 2010.

Michael Pachter on Wedbush Morgan -yhtiön pelialaa tutkiva analyytikko.

Lähde: Gamasutra / Wired

Lisää luettavaa