Amerikkalainen tohtori: videopelit saavat lapset väkivaltaisiksi

Tohtori Susan Bartel kertoo näkemyksiään pelien vaaroista

14.9.2011 21:55

Videopelit saavat uuden vastustajan. Psykologian tohtori Susan Bartel puhuu videopelien vaaroista ja on jo saanut hieman huomiota osakseen. Bartel kertoi havainneensa, että lasten aivot käyttäytyvät eri tavoin väkivaltaisia ja väkivallattomia pelejä pelatessa: ”Lasten pelatessa tunnetasoissa tapahtuu merkittävää nousua. Se on todella hämmästyttävää.”

Bartel ei varsinaisesti väittänyt aivojen lisääntyneen aktiivisuuden olevan vaarallista, mutta osasi silti kertoa, että kyse on negatiivisesta aktiivisuudesta. Tämä johtaa Bartelin mukaan siihen, että jos väkivaltaista peliä pelannut lapsi lähtee tässä aktivoituneessa negatiivisessa tunnetilassa ulkomaailmaan, hän saattaa reagoida kanssaihmisiin peleistä oppimiensa väkivaltaisten käyttäytymismallien mukaisesti.

Bartel pohjaa lausuntonsa Indianan yliopiston tutkimukseen vuodelta 2006, vaikka tutkimusprojektin johtajakin oli sitä mieltä, ettei aivotoiminnan aktiivisuudesta voinut vetää yhtäläisyysmerkkejä väkivaltaiseen käytökseen.

Tohtori Bartel ottaa kampanjaansa mukaan myös Clevelandin kouluammuskelun ja kertoo sen olevan suoraa vaikutusta väkivaltaisista videopeleistä – vailla muita todisteita kuin oma näkemyksensä.

Lähde: Game Politics

Lisää luettavaa