Amazon heittää mikromaksut hiiteen: ilmaispeleistä nettoa käytön mukaan

Verkkokauppajätti Amazon tahtoo uudistaa kuluttajia kyllästyttävää ilmaispelikaavaa. Ensimmäisenä hatkat ottavat mikromaksut.

27.8.2015 07:53

Verkkokauppajätti Amazon on läpeensä kyllästynyt mikromaksuihin.

Ratkaisuna ongelmaansa Amazon on avannut oman ilmaispelikauppansa, Amazon Undergroundin, joka on täysin vapaa maksumuurien ikeestä. Amazonin tavallisen mobiililatauskaupan tapaan toimiva Underground-kauppapaikka listaa tuoreen tiedotteen mukaan tuhansien eurojen arvosta ilmaisia pelejä, joiden käyttämisestä pelaajien ei tarvitse maksaa koskaan penniäkään, koska mikromaksujen sijaan kehittäjille maksetaan minuuttitaksalla sovellusten suosioon pohjaten.

Käyttöpalkkio korvaa Amazonin mukaan mikromaksut sovelluksissa täysin, eikä kuluttajien käteinen vaihda omistajaa missään vaiheessa. Pelit säilyttävät kuitenkin oikealla rahalla ostettavat ominaisuutensa, joten menoa voi halutessaan helpottaa mikromaksutyyliin täysin ilmaiseksi. Tiedotteessaan Amazon mainitsee kehittäjien kanssa solmimansa epämääräisen sopimuksen, mutta ei kuitenkaan juuri selitä, miten toiminta oikeastaan rahoitetaan.

Käytäntö saattaa kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, mutta ainakin ensisilmäykseltä Undergroundin tarjonta on hyvinkin vakuuttavaa. Angry Birds -sarjan ja Jetpack Joyriden kaltaisten tunnettujen mobiilihittien ohella kauppapaikka kätkee sisäänsä pitkän liudan pienempiä pelejä ja jopa OfficeSuite Professionalin tyyppisiä hyötyohjelmia. Ilmeisesti kaupan tarjonta tulee kasvamaan tulevaisuudessa: Amazon lupailee Undergroundin olevan pitkän linjan projekti pikaisen mainostempauksen sijaan.

Tällä hetkellä Amazon Underground -pelit ovat saatavilla vain Android-puhelimille Applen oman App Store -monopolin vuoksi. Androidille Underground-sovelluksen voi ladata suoraan sen verkkosivuilta, mutta Google Playsta sitä ei Googlen käyttöehtojen takia löydä.

Lähde: Amazon, Eurogamer

Lisää luettavaa