Duke Nukem Foreverin ja sen kehittäneen 3D Realmsin tarina jatkuu. Viime viikkojen aikana studion kerrottiin sulkeneen ovensa ja täten Duke Nukem Foreverin 12 vuotta kestänyt kehitys sai päätöksensä. Nyt 3D Realmsin ilmoitetaan olevankin yhä pystyssä.

3D Realmsin lausonnon mukaan studio ei ole sulkemassa oviaan, vaikka sen omat edustajat väittivät toista vielä jokin aika sitten. Sen sijaan he ovat jatkamassa yhä pelien kehittämistä ja omistavat Duke Nukem -sarjan oikeudet. Sen sijaan Duke Nukem Foreverin parissa työskennellyt kehitystiimi on oikeasti irtisanottu.

Lausunnon mukaan Take-Two omistaa pelin julkaisuoikeudet, mutta 3D Realmsilla itsellään on tiettyjä oikeuksia myydä peliä suoraan yleisölle, minkä arvellaan tarkoittavan myyntiä verkkopohjaisten latauspalveluiden kautta.

Take-Two onkin haastanut 3D Realmsin oikeuteen pelin surullisen kohtalon takia. Yhtiön mukaan he ovat kuluttaneet pelin kehitykseen 12 miljoonaa dollaria, joista 3D Realms kertoo nähneensä vain 2,5 miljoonaa dollaria. 3D Realmsin näkemyksen mukaan Take-Twon haaste on yritys hankkia Duke Nukem -sarjan oikeudet väkisin.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa