35 CS:GO-pelaajaa pelikieltoon vedonlyöntirikkeiden vuoksi

ESIC-komissio on langettanut vuosien pelikiellot 35 Counter-Strike: Global Offensive -pelaajalle.

24.1.2021 21:02

Counter-Strike: Global Offensiven viime vuonna aloitettu vedonlyöntitutkinta on johtanut uusiin pelikieltoihin.

Elektronista urheilua valvova ESIC-komissio on langettanut 35 pelaajalle pelikiellon vedonlyöntirikkeiden vuoksi. Australialaisia CS:GO-turnauksia käsittelevässä tutkinnassa vedonlyönnistä kiinni jääneet pelaajat ovat saaneet kukin vähintään vuoden ja enintään viiden vuoden mittaisen pelikiellon. Pelikieltoja saaneiden joukossa on myös kaksi pelaajaa, joiden aikaisemmin saamia pelikieltoja on pidennetty

ESIC:n mukaan 12 kuukauden pelikiellon ovat saaneet ylipäätään CS:GO-otteluista vetoa lyöneet pelaajat. Pidempi pelikielto oli luvassa pelaajille, joiden havaittiin lyöneen vetoa omista otteluistaan, omaa joukkuettaan vastaan tai yli kymmenen kertaa. 35 pelikieltoa saaneesta pelaajasta 22 sai vuoden pelikiellon. Yhdeksän pelaajaa sai vähintään neljän vuoden pelikiellon lyötyään vetoja omaa joukkuettaan vastaan. ESIC:n langettamat pelikiellot koskevat kaikkia sen jäsenorganisaatioita, joiden lisäksi ESIC on pyytänyt myös muita turnausjärjestäjiä noudattamaan pelikieltoja.

Komission mukaan pelikieltoihin ei liity havaittua sopupeliä. ESIC kertoo kuitenkin tutkivansa tapauksia myös sopupelitapausten varalta. Pelaajien ohella ESIC kertoo havainneensa kyseisten pelaajien lähipiirin tekemiä vetoja, jotka noudattelivat pelaajien itse asettamia vetoja. Kyseiset tapaukset eivät kuulu ESIC:n toimivaltaan, joten komissio kertoo ilmoittaneensa tapauksista viranomaisille mahdollisen rikostutkinnan varalta.

Lähde: ESIC

Lisää luettavaa