Viikon masentavin uutinen

Shenmue tekee nyt paluun!! Hip hurraa!! Sega-tatuoinnit esiin ja Dreamcast-ohjaimet valmiiksi. Tästä se lähtee.

14.9.2011 23:28

Nyt, kun Duke Nukem Foreverkin on vihdoin muodostumassa pelkästä ideakasasta oikeaksi peliksi, aihe voidaan viimein pudottaa ja siirtyä odottamaan seuraavaa tuotosta. Toisin kuin monet muut, minä uskon, ettei Duken paluu ole niin vaikea tapaus. Eihän peli tarvitse kuin äijää läppää, jykeviä aseita, äijää meininkiä ja ulkoasun, joka on suurin piirtein tätä päivää. Jos pelissä voi koheltaa ja riehua kunnolla, ja se on vieläpä hauskaa, peli uppoaa varmasti.

Shenmue 3 on selvästi hankalampi tapaus. Duke Nukemia sentään kehitettiin 12 vuotta. Shenmuea on odotettu pian kymmenen vuotta, mutta peliä ei ole sinä aikana kehitetty pätkääkään. Shenmue 3:n odotus on utopiaa, pelaajien fantasioita, ja jotain, minkä tapahtuminen on helvetisti epätodennäköisempää kuin Duke Nukem Foreverin valmistuminen on ikinä ollut.

shenmue1

Shenmue 3:n huonoin puoli on se, ettei ketään kiinnosta. Kun kirjoitin uutisen Duke Nukem Foreverin paluusta, uutisen lukivat tuhannet ja taas tuhannet eri ihmiset. Shenmue-uutinen ylsi juuri ja juuri tuhanteen lukijaan.

Sega ilmoitti eilen Shenmuen palaavan. Japanissa julkaistaan tänä jouluna Shenmue Town mobiilialustoille, ja tämä sai Shenmue Dojo -fanisivuston repeämään täysin. Shenmue Town on foorumilaisten mukaan kuin ”potku kasvoihin”.

Myönnän, että Shenmuen kannalta eletään synkkiä aikoja ja ajat muuttuvat vain entistäkin huonommiksi. Shenmue Town on siinä mielessä hirvittävä vääryys, että me oikeat Shenmue-fanit haluamme pelata oikeata Shenmuea oikealla konsolilla. Emme saa kuitenkaan mitään, vaikka olemme kuinka foorumeilla itkeneet. Nyt, kun Shenmue herätetään henkiin vuosien jälkeen, peliä pelaa vain kourallinen japanilaisista, jotka eivät ole koskaan kuulleet pelistä, haluavat vain jotain tekemistä junamatkojensa ajaksi ja erehtyvät ostamaan todennäköisesti todella paskan kännykkä-Shenmuen.

Yritetäänkö katsoa asioita vähän positiivisemmin? Ainakin Sega taas tekee JOTAIN. Vaikka se onkin täyttä paskaa, se kertoo, ettei Sega ole täysin unohtanut vanhan sarjansa olemassaoloa. Dreamcastille tulleet Shenmuet olivat äärimmäisen erinomaisia seikkailuja, joiden fanit ansaitsisivat kuulla ja nähdä miten Ryo Hazukin tarina loppuu. Vaikka Shenmue Town ei sitä tarjoakaan, se ainakin näyttää, että Sega muistaa vielä vanhan sarjansa. Toivottavasti tätä seuraa Shenmue 1:n ja 2:n Live Arcade -julkaisut sekä Shenmue 3 jossain muodossa – vaikka sitten ladattavana episodipohjaisena pelinä konsoleille. Helvetti, minulle kelpaisi tässä vaiheessa alkuperäisellä moottorilla tehty 3DS-pelikin.

Supermahtavaa olisi, jos alkuperäinen tiimi kehittäisi supermahtavan pelimoottorin PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle ja peli olisi superpitkä superseikkailu ja sitä myytäisiin superpaljon!!

Mutta koska toivo on tällä hetkellä melko pitkälti mennyttä, otan vastaan minkä tahansa valon pilkahduksen. Olkoot se sitten maailman surkein kännykkäpeli, se on silti jotain!

Lisää luettavaa