Tsekkaa unohdettu PelaajaVideo-pilotti

Harvinaisen lyhyt blogipostaus Thomakselta, jossa esittelyssä PelaajaVideon unohdettu pilottijakso ja juttua Killzone 2:n moninpelistä.

14.9.2011 22:37


Sitä vanhaa kamaa vuodelta 2000…

Killzone 2 ja Street Fighter IV vievät tällä hetkellä kaiken ylimääräisen aikani.

Tulossa on pian blogit Pyykköseltä ja Rekuselta. Halusin nyt tuoda tilaajille esille pilottivideon, jonka teimme kaiken muun ohella oikeastaan kokeena ja huviksemme.

PelaajaHD

Aloimme taannoin tuottaa Pelaajacastien ohella PelaajaHD-videoita. Ne löytyvät Pelaajan uutissivulta ja tietenkin YouTubesta, joka hostaa failit. PelaajaHD ja Pelaajacastit ovat uusia juttuja, joilla tuotamme lisäarvoa Pelaaja-lehden lukijoille ja tukijoille.

Lehti on ja pysyy päätuotteena, mutta mielestäni – hassua kyllä – lehden taso on noussut entisestään sitä mukaa, kun olemme tehneet enemmän juttuja sen ympärillä. Rajansa tietenkin kaikella!

Meillä tekijöillä on ollut todella hyvä fiilis lehdestä pidemmän aikaa, mutta etenkin tammikuusta alkaen on tuntunut siltä, että olemme pienten tärkeiden uudistusten myötä nostaneet Pelaajan tasoa. Laajensimme Verkkorintaman ja muovasimme ensitestit osaksi Pelaajan maailmaa. Ratkaisu tehtiin, jotta ensitestit eivät olisi niin kaavamaisia, vaan voimme tehdä luovempia ratkaisuja ensitestien sekä ulkoasun (aina tärkeä osa Pelaajaa) ja tekstin suhteen.

Maaliskuun lehti on jo käsissämme ja on myös teillä tällä viikolla. Kantta taas pähkäiltiin tovi jos toinenkin, ja ratkaisu on hiukan erikoinen. Olen ylpeä erityisesti lehden ”Pakko kerätä ne kaikki!” -erikoisartikkelista, jossa käsitellään syitä, miksi tavoittelemme niin innoissamme peleissä Achievementeja ja Trophyja.

Huhtikuun ja kesäkuun lehtien erikoisempi sisältö on jo tiedossa ja tekisi niin mieleni kertoa, mitä on luvassa, mutta hyvää kannattaa odottaa.

Edellä mainituilla digitaalisilla keinoilla voimme tukea lehteä ja toteuttaa teille lisää Pelaaja-sisältöä. Olemme aina yrittäneet, lähes hullun lailla ja välittämättä lisääntyvästä työmäärästä huolimatta, tehdä lisää juttuja. Teemme juttuja melko spontaanisti, ja kaikessa yksinkertaisuudessaan uusien juttujen tekeminen on meillä verissä – olisi tylsää tehdä vuodesta toiseen samaa.

Joten, PelaajaHD on uusi juttu, joka tarjoaa spontaaneja videoita – välillä enemmän, välillä vähemmän. Teimme ohessa myös testin kirjoitetummasta ohjelmasta, joka kulkee nimellä PelaajaVideo. Sen pitäisi olla PelaajaHD, mutta videota tehdessäni projektinimenä oli PelaajaVideo. Kun loppuplanssi oli tehty, niin päätin muuttaa nimen, mutta grafiikkaan jäi lukemaan PelaajaVideo. Videon pelit on valittu sen perusteella, mistä peleistä sain käsiini teräväväpiirtovideoita.

Videon ei pitänyt päätyä yleiseen jakeluun, vaan teimme sen lähinnä kokeena. Halusin kuitenkin pistää videon esille tilaajille, joten voitte katsoa PelaajaVideon tästä.

Pitäkää mielessä, että kyseessä on ns. pilotti ja kokeilu. Puhe ja kuvitus eivät ole täydellisesti rytmitettyjä, video on liian pitkä, minun ja Pyykkösen puheet hitusen kuivia, pitäisi olla vähemmän stillejä, enemmän sitä sun tätä ja niin edelleen. Kyseessä on koe, eikä sille sovi odottaa jatkoa, vaan jatkamme PelaajaHD-pätkien tekemistä. Osa videon spiikeistä viittaa jo julkaistuihin Pelaajacasteihin ja sisältö ei ole ihan täysin ajankohtaista.

Halusin kuitenkin, että voitte tsekata PelaajaVideon ja jättää siitä kommentteja blogin yhteyteen.

Netissä on valtavasti videotuotantoa, ja suurin osa siitä on mielestäni huonoa. Videoissa ei ole ajateltu toimivuutta netissä tai käyttäjien yleisiä mieltymyksiä. Itse olen ollut tekemässä peleistä tv/video-juttua jo kymmenen vuotta sitten, joten monet tuotannolliset elementit ovat minulle hyvin tuttuja, vaikka tietenkin teknologia on nykyisin täysin erilaista kuin mitä se oli MoonTV-aikoina. Ison haastatteluvideokasan heittäminen palvelimelle vain siksi, että voi, ei mielestäni tuo kovin paljon lisää, ja kun katson isompienkin saittien videoiden katselukertoja, niin ne ovat pieniä etenkin tuotantohintoihin nähden. Ei siis sen puoleen, että tekemäni ohjelmat olisivat olleet erityisen hyviä. Katsoin taannoin parhaana työnä pitämääni E3 2001 MoonTV-spessua ja huh… oli se aika kamalaa katseltavaa!

Killzone 2 -moninpeli

Voisiko se pirun Killzone.com toimia, jotta voisin tsekkailla tilastojani ja saada kampanjan intel-dokumenttien avaamat ekstrasisällöt käyttööni!

Haluaisin tasaisen Call of Duty 4:n kaltaisen 60 kuvaa sekunnissa ruudunpäivityksen, mutta Killzone 2:n grafiikoilla ja efekteillä ei sellaista pysty toteuttamaan. Olen jo oppinut elämään tämän ja ohjauksen kanssa. Olen totaalisen koukussa moninpeliin. Viime viikonloppuna pelasin sellaiset 10 tuntia yhteensä ja siihen vielä Street Fighter IV:ää päälle.

Olen yllättynyt, kuinka paljon Guerrilla on kyennyt tarjoamaan pelinsä ohella. Pelin kotisivujen tilastot ovat uskomattoman monipuoliset, ja etenkin tuo kampanjatilastojen selaaminen ja bonusten avaaminen yksinpelin kautta saitille ovat todella pitkälle ajateltuja yksityiskohtia, joita en olisi Guerrillalta odottanut. Tai siis odottanut heidän toteuttavan niitä näin hyvin.

Toki, ongelmia on, enkä suoraan sanoen muista, oliko Halo 3:n julkaisun aikana teknisiä ongelmia. Ei tainnut olla. Erona tietenkin on se, että sen takana on montakymmentä vuotta ohjelmistoja tehnyt Microsoft, jonka osaaminen tällä saralla taitaa olla maailman parasta. Guerrillan ja Sonyn resursseihin nähden Killzone 2:n nettipuoli on toiminut paremmin kuin olisin uskaltanut odottaa.

Kun tiedän, millaisissa kasvukivuissa Guerrilla oli ensimmäisen Killzonen tuotannon aikana, on Killzone 2 etenkin odotuksiin nähden uskomaton suoritus.

Haulikkoa en ole oppinut vieläkään käyttämään. Onnistun aina ampumaan ohi sillä. Huttunen sen sijaan hallitsee haulikon käytön suvereenisti. Emme juurikaan pelaa toimituksen kesken erityisen isolla porukalla yhdessä, mutta Killzone 2:ta olemme pelanneet Miikan, Juhan, Lassen, JanneK:n, JanneP:n ja Eemelin kanssa.

Nyt pitemmän pelaamisen myötä alan todella kaivata Mute All -nappia aulaan. Valitin tästä Guerrillalle jo viime vuonna, toivottavasti ominaisuus lisättäisiin. En juuri koskaan käytä headsetiä, sillä en jaksa kuunnella muitten hölinöitä, koska se häiritsee omaa pelaamista. Eri juttu, jos on joku hyvä frendi ja oman ryhmän- tai Street Fighter IV -matsia, mutta yleensä pelaan ilman headsetiä. Harmi myös, ettei KZ2:ssa ole party-toimintoa, jolla saisi frendiporukan pysymään samalla puolella, mutta tämäkin on suunnitteluratkaisu tekijöiltä, ja heillä on tähän syynsä.

Pelailin Pelaajaboardin jäsenten (aikamoisia taistelijoita kaikki) kanssa useammankin matsin, ja se meni ihan siedettävästi, joskin pari kertaa onnistuin lahtaamaan oman puolen kaverin, mitä pahoittelen kovasti!

Lisää luettavaa