Tokyo Game Show 2009 -ensifiiliksiä ja tilitystä syksystä

Thomas raportoi Tokyo Game Show -messujen ennakkofiiliksiä ja hektisestä viikosta, jonka aikana tuli tavattua Neumann.

14.9.2011 23:00
kaitila-s

Syksy tulee

Meneepä vuosi vauhdilla eteenpäin. Edellinen viikko meni hujauksessa.

Maanantaina pistimme lokakuun Pelaajaa kuntoon, sillä lehti oli oikeastaan täysin alkutekijöissään. Erikoisartikkelit olivat jo hyvissä ajoin valmiina ja kansikin oli päätetty jo aikoja sitten, muttemme oikein päässeet vauhtiin  tuotannossa kuin viikko ennen painoon menoa. Muutama merkittävä peli myöskin joko jätti saapumatta tai saapui liian myöhään, kuten PES 2010 ja Brütal Legend. Näiden pelien arvostelut löytyvät vasta marraskuun Pelaajasta. PESin tapauksessa emme vain ehtineet pelata peliä tarpeeksi arvostelua varten.

Maanantaina teimme Eemelin kanssa PelajaHD-videon PSPgo:sta ja sain Uncharted 2:n, jota lähdin pelaamaan kotiin 16.00-01.00. Tiistai-aamu kului palaverissa YLEllä, jonka jälkeen istuin toimistollamme GPP-palaverissa, jossa suurin osa asioista ei edes koskenut meitä. Siitä menin lounaalle tapaamaan kaveria, joka esitteli minulle Unity-pelinkehitysohjelmistoa.

Tiistaina kävin niin ylikierroksilla, että kului monta tuntia kunnes pystyin rauhoittumaan sen verran, että sain jotakin aikaan. Päästyäni kotiin, jatkoin Unchartedin pelaamista, joskin katsoin sitä ennen FC Zurichin ja Real Madridin Mestarien liigan ottelun. Keskiviikkona heräsin jo aamukuudelta mennäkseni seitsemäksi MTV3:n studiolle Huomenta Suomeen, jossa tapasin Neumannin. Ihan mukava heppu.

Meitä ohjelmassa haastatellut nainen oli mukava, mutta osoitti, kuinka paljon työtä peliteollisuudella on vielä Suomessa tehtävänä. Suoraan sanoen masennuin, kun tämä henkilö puhui siitä, ettei ollut koskaan pelannut ja nämä videopelithän ovat lasten väkivaltapelejä ja kuinka uusi tutkimus osoitti, ettei suurin osa vanhemmista tiedä, mitä jälkikasvu tietokoneellaan tekee. Jos yleistän hieman, niin tämä kertoo pitkälti suomalaisten naisten suhtautumisesta peleihin. Pidänkin valitettavana, että nykypäivänä on kolmekymppisiä, joille pelaaminen ei ole tuttua. Niinpä oli kiva päästä vähän oikomaan näitä käsityksiä telkkarissa. Toistin tota-sanaa aivan liian usein, mutta muutoin haastattelu meni mielestäni hyvin enkä näyttänyt ihan hirvittävän läskiltä telkussa, joten kiitos studion valaisijalle ja kuvaajalle.

MTV3:lta jatkoin Radio Novaan ja sieltä toimistolle. Jatkoimme lehden kasaamista, kävin himassa pelaamassa tunnin Uncharted 2:ta, tulin takaisin kaupunkiin viihdyttämään paria ulkomaalaisivierasta ja katsoimme Inter-Barcelona-ottelun.

Torstai meni osittain Playground-tapahtumassa, jota ennen sain kirjoitettua pari tekstiä lehteen. Minä, Huttunen ja Kaitila lähdimme tilaisuudesta hakemaan uunituoreita Pelaaja-t-paitoja ja raahasimme laatikot toimistolle. Näytimme varmaan hieman huvittavilta kävellessämme Mannerheimintietä pitkin, jokaisella pahvilaatikko olalla.

gpp-s

Perjantai-aamu meni  äänittäessä Pelaajacastia, jonka jälkeen  jatkoimme GPP-messuille, jossa kului lauantaikin. Jossakin välissä pelasin Uncharted 2:n läpi, kirjoitin siitä vaihtopelaajan ja lähdin sunnuntaina Tokioon, kohti Tokyo Game Show -messuja.

Tokyo Game Show 2009

Aloin jo epäröidä, kannattaako messuille edes lähteä – etenkin nykyisessä taloustilanteessa – mutta  näyttäisi siltä, että messut tarjoavat tarpeeksi uutta, että lähtö kannattaa.

Parin kovan haastattelun ohella messuilla pitäisi olla Sonyn liiketunnistusohjainta hyödyntäviä pelejä, jotka eivät tosin henkilökohtaisesti kiinnosta. Tai siis, ne kiinnostavat ammattillisessa mielessä todella paljon, mutta eivät muuten. Toivottavasti Modern Warfare 2 olisi esillä, sillä en ole päässyt vielä perehtymaan sen moninpeliin. Se on tosin amerikkalainen peli, joten saa nähdä, näkyykö se lainkaan messuilla.

Olemme puhuneet toimistolla, tulisiko Modern Warfare 2:sta moninpelibetaa. Emme usko, että tulee, emmekä edes halua, että tulee. Infinity Wardin ei tarvitse tehdä betaa nostaakseen hypeä. Osa pelaajista valittaisi kuitenkin MW2:n betan moninpelistä, jota tekijät ja Activision eivät varmasti halua. Itse olen varma, että MW2:n moninpeli tulee olemaan parasta sitten Modern Warfaren.

Square Enixiltä voi odottaa (taas) Final Fantasy XIII:a, toivottavasti uuden pelattavan demon muodossa. Capcomilla on Dead Rising 2 ja Lost Planet 2, joskin jälkimmäisestä on jo voinut pelata demoa Xbox 360:llä. Konamilla on taas lähinnä Metal Gear Solidia PSP:n Peace Walkerin muodossa.

Microsoft edustaa Crackdown 2:lla ja Remedykin on Tokiossa näyttämässä Alan Wakea. Sanotaan nyt jälkimmäisestä, että… no ei sanota mitään.

Ymmärtääkseni messut ovat hitusen aiempaa pienemmät, mutta tarjontaa pitäisi silti olla reilusti.

Saavuin Tokioon suoralla lennolla jo maanantai-aamuna, jonka jälkeen piti odottaa aina kello 16.00 asti, että hotelli antoi huoneeni. Koomailin siinä aulassa sitten suu ammollaan, kun oli jäänyt yksi yö väliin.

DJ Hero

Viime viikon Panvision-pelimaahantuojan järjestämässä Playground-tilaisuudessa pääsimme käsiksi DJ Heroon. Ainakin minä ja Eemeli innostuimme siitä paljon enemmän kuin odotimme.

rekunen-ja-ville-s

DJ-ohjaimen käyttäminen tuntuu todella tyydyttävältä, kuten pelin pelaaminen. Pelasimme tietenkin lavalla, ja äänentoistolaitteet olivat laadukkaat, joten fiilikseen oli varmasti helpompi päästä kuin kotona. Se tässä hitusen arveluttaa, kuinka homma toimii kotiolosuhteissa. Kun soitin DJ Heroa lavalla GPP-messuilla, niin tuli tosi mahtava fiilis, vaikka yleisö vain istuikin paikoillaan, mutta hyvä meininki silti. Biisit ovat niin hyviä, että kotibileissä voisi huoletta viiihdyttää porukkaa soittamalla DJ Heroa. Kehtaako sellaista kuitenkaan Suomessa tehdä?

Himassa pitäisi järjestää pöytä television eteen, jolle ohjaimen sijoittaisi. Sohvalla istuminen ohjaimen kanssa ei varmasti ole paras tapa DJ Heron pelaamiseen. Renegade-versiohan sisältää kantolaukun, jossa on pöytä ohjainta varten. Pitää varmaankin hommata sellainen. DJ Hero -setti on kuitenkin helpompi säilyttää kuin Rock Bandin tai Guitar Heron instrumentit.

La Coka Nostran keikka

nostra-s-2

Henkilökohtaisella tasolla minulle oli todella hieno juttu, että olimme mukana mediapartnerina tuomassa La Coka Nostraa keikalle Suomeen. Olin tavannut erään järjestäjän tahon yökerhossa ja taisin tilittää kännissä, miten Everlast, Danny Boy ja DJ Lethal pitää saada Suomeen. Pari viikkoa meni ja sain viestiä, että La Coka on tulossa esiintymään Suomeen… siistiä! Menoa ei haitannut DJ Lethalin ja Slainen puuttuminen, joskin bändi olisi voinut ilmoittaa asiasta. Julisteissahan tietenkin luki DJ Lethal ja Slaine, ja oletan, että bändin organisaatiossa tiedettiin hyvissä ajoin, etteivät nämä herrat keikalle ehdi. Tästä huolimatta keikka oli aivan mahtava. En ole mikään keikkaihminen, mutta La Cokalla oli hyvä meininki ja yleisö oli hienosti messissä.

nostra-s

Viimeaikoina kuunneltua

Nelly feat. Tim McGraw: Over and over

Ben Folds Five: Bitches aint shit

Aha: The Living Daylights

Xzibit: Release date ja U know feat. Dr Dre

Jonas Brothers feat. Miley Cyrus: Before the Storm

U2: New Years Day ja 40

James Horner:  Star Trek 2 Wrath of Khan Original Soundtrack (uusi julkaisu)

James Horner: Aliens-soundtrack

La Coka Nostra: A Brand That You Can Trust

Nirvana: Nevermind

Lisää luettavaa