Rakas päiväkirja – Summer Holiday Edition

Uusin blogimme kertoo, miten kuluu pelitoimittajan kesäloma. (No pelatessa tietenkin!)

14.9.2011 23:25

Voe tokkiinsa. Ensimmäinen työviikko kesäloman jälkeen alkaa vähitellen olla pulkassa. Täytyy myöntää, että viikko on osittain mennyt kuin horroksessa, sillä loman unirytmistä irtaantuminen ei ole ottanut onnistuakseen. Vähän olen sen sorttinen ihminen, jonka vapaapäivät venähtävät turhan helposti yövalvomisen puolelle.

Onneksi pelitoimittajan päivissä on useita tuttuja ja turvallisia rutiineja, mikä pätee erityisesti verkkouutisoijan pestiin. Viikko onkin kulunut pitkälti ottaessa kiinni uutismaailman tapahtumia sekä kirjoitellessa uusia juttuja.

Lopun blogista omistankin, kuten otsikko kertoo, lomapeleille.

Lomapelit

Kuten varmasti tiedätte, mielenkiintoisia pelejä julkaistaan vuodessa hervoton määrä. Laaja tarjonta on hyvä juttu, mutta aikaa ei yksinkertaisesti riitä kaikkien pelaamiseen vaikka kuinka haluaisi. Intohimoisimmilla ostajilla pelit jäävät helposti kesken tai pahimmassa tapauksessa kokonaan avaamatta, kun uutta pukkaa jo luukusta. Etenkin pelejä arvostellessa on joskus nieltävä se tosiseikka, että on pelattava lisenssipeli X:ää vaikka hyllyssä odottaisi superpeli Y.

Toisin sanoen: vanhoja pelejä on kasaantunut. Otin lomaillessani tehtäväksi pienentää kerääntynyttä pelikasaa edes muutamalla tunnilla per päivä, mikä tuotti ihan kohtuullisia tuloksia. Otin samalla myös askeleen kohti nykyaikaistumista, sillä rupesin kangertelevasti raportoimaan edistymistäni Twitterissä.

2

Viimeinen naula tuli arkkuun pelien, kuten The Saboteur, Metroid Prime 3, No More Heroes 2, Super Street Fighter IV (yksinpeli läpi kaikilla hahmoilla) ja Tekken 6 (Scenario Campaing) kohdalla. Samalla tuli hoidettua alta pois muutamat DLC:t, alkaen Resident Evil 5:stä Alan Wakeen ja Star Wars: The Force Unleashediin.

Mainittakoon nyt perään, että suurimmassa osassa peleistä löytyi jo vanha tallennus, jonka jäljiltä pelattavaa oli vain jokunen tunti.

Rekusen suureksi iloksi sain vihdoin ja viimein pelattua myös Halo 3:n, joten terminaattori ei enää voi kuittailla kyseisestä sivistysaukosta. Loman suurin koukuttaja oli kuitenkin Wipeout HD, jota pelaillessa muutaman tunnin rajoitukseni tuli ylitettyä pariinkin otteeseen – ja reilusti. Menestys yksinpelikampanjassa ja vauhdin huuma veivät mennessään, tosin verkkorintamalla tulee yhä turpaan ja pahasti.

3

Yllätyksekseni Metal Gear Solid: Peace Walker oli hyvin vähäisessä lomakulutuksessa. Toisaalta pelin aikamittariin kertyi koko kesän aikana jo 120 tuntia, joten ehkäpä pieni tauko tekee terää ennen vihoviimeisiin Extra Ops -sivutehtäviin tarttumista. Niiden lisäksi tavoitteena on vielä hommata S-rank kaikista pääpelin tehtävistä…

Tästäkin ponnistelusta huolimatta pelipinoon jäivät muun muassa Splinter Cell: Conviction, Halo Wars, Super Mario Galaxy 2, ikuisuusprojekti Mass Effect ja ties mitä muuta… Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tuloksiin. Oli hienoa saada niin moni kesken jäänyt peli päätökseen ja nähdä lopputekstien rullaavan ruudulla.

Torstaina tulikin sitten napattua toimistolta Metroid: Other M syynäkyseen, joten sen läpipeluu on tällä hetkellä kaiken muun edellä. Anteeksipyynnöt siis tänään postilaatikkoon kolahtaneelle Mafia II:lle.

Ei muuta kuin pelailemisiin.

Lisää luettavaa