Huttusen vuoden ensimmäinen blogaus

Pelaajan päätoimittaja yrittää puhua toimituksen alkuvuodesta, mutta sortuukin höpisemään lautapeleistä. Taas.

15.1.2012 18:29

Vuosi 2012 on alkanut toimituksessa melkoisella tohinalla, sillä tammi-helmikuussa painoon menee jokainen lehtemme, minkä lisäksi monet muut alkuvuoden tarpeelliset säädöt ovat syöneet aikaa. En ole tainnut myöskään vielä missään välissä virallisesti toivottaa tervetulleeksi Pelaajalehti.comin uutta päätoimittajaa Valtteria, joten teen sen nyt tässä: tervetuloa! Kiitokset myös edelliselle päätoimittajalle Eemelille kuluneista vuosista ja toivon mukaan miestä vielä kuullaan ja nähdään Pelaajassa ja Pelaajalehti.comissa jatkossakin.

Lomalla minun piti syventyä viimeinkin Skyrimiin, mutta toisin kävi. Matkasin sen sijaan kaukaiseen galaksiin kauan, kauan sitten Star Wars: The Old Republic -verkkoroolipelin myötä. Se on enemmän tai vähemmän juuri sitä mitä odotin ja on koukuttanut varsin vahvasti, pääosin sen vuoksi, että se on käytännössä yksinpelin tarinalla varustettu MMO, tosin sanoen uusi KOTOR. Tarinallisuus onkin vetänyt pelin pariin myös aivan uusia pelaajia, kuten toimituksen Villen, jolle suurena motiivina oli toki myös se, että Jedi Knight -hahmoluokan miespuolista hahmoa ääninäyttelee David ”Solid Snake” Hayter. Tosin loput toimituksessa ajautuivat Imperiumin puolelle.

Lomalla ehdin myös pitkästä aikaa pelata lautapelejä ja etenkin yksi Twilight Imperium -maratonsessio (onko niitä tässä pelissä edes muunlaisia?) oli varsin mainio. Kiitokset Jori & co! Harmillisesti en vienyt voittoa, joka olisi vieläpä tullut osuvasti nimetty erikoiskortti Moment of Triumph -pelaamalla, mutta se sabotoitiin heti kättelyssä.

Samanhenkinen avaruuseepos on myös ns. saksalaisella pelisuunnittelulla toteutettu kotimainen Eclipse. Sen etu TI:een on nopeampi pelattavuus, sillä TI-sessiot venyvät usein seuraavan vuorokauden puolelle. Harmillisesti olin liian hidas (kuten yleensä) enkä hankkinut peliä ennen joulua, sillä koko painos on nyt loppuun myyty. Ulkomailta sitä saattaisi vielä saada, mutta muutoin pitää odotella maaliskuuhun seuraavaa erää. Ehdottomasti suositeltava peli joka tapauksessa!

Minä ja Pyykkönen olemme aiemmin jo puhuneet Arkham Horror -lautapelistä ja myös Valtteri kuuluu sen ystäviin. Tätä peliä en vähään aikaan ole ehtinyt pelata, mutta olen pohtinut sen ’kevytversioiden’, eli Mansions of Madness tai noppapeli The Elder Signs, hankkimista. Keskiyöntunneilla unta odotellesani surffasin kuitenkin App Storessa ja törmäsin jälkimmäisestä tehtyyn iOS-peliin The Elder Signs: Omens. Kyseessä on poikkeuksellisen näppärä ja komea versio pelistä, joka tyydyttää sopivasti Arkham Horror -nälkää. Koska pelaan pelini mieluummin kotikoneilla, en juuri mobiilipelejä pelaile, mutta tätä on nyt tullut hakattua varsin paljon. Näillekin alustoille löytyy vaikka mitä, mutta kuten tässäkin tapauksessa, jos siitä ei kuule mistään, törmää siihen vain vahingossa yksittäisten pelien hautautuessa App Storen tarjonnan syövereihin.

Tässä kaikki tällä erää. Ia! Ia! Cthulhu ftghn!

Lisää luettavaa