Moro vaan täältä Saksasta! Ensimmäiset messupäivät ovat nyt sitten takana. Kyseessähän on allekirjoittaneen ensimmäiset isot pelimessut. Hommaa on melkoisen paljon. Käväisin varsinaisella messualueella keskiviikkona pikaisesti iltapäivällä ja sitten omien tapaamisten päätyttyä vielä päivän päätteeksi. Muuten tuli vietettyä bisnes-alueella kaikki aika tapaamisesta toiseen juosten.

3d-lasit

Tiistaina kävimme Huttusen kanssa tsekkaamassa Microsoftin, Electronic Artsin ja Sonyn pressitilaisuudet. Tietenkään mihinkään E3-pressien tasoon ei millään ylletä, mutta yllättävän hyviä julkistuksia kuitenkin irtosi. Resistance 3, Mass Effect 2 PS3:lle, GT5:n julkaisupäivä… On sitä tavaraa siinäkin. Itse Kaz Hirai kunnioitti muuten Sonyn tilaisuutta läsnäolollaan, vaikkei lavalle noussutkaan. EA:lla lavalla nähtiin muun muassa Peter Moore.

Microsoftin tilaisuudessa Kinect oli laajasti esillä. Kudo oli paikan päällä esittelemässä laitetta. Mies myös pyöri keskiviikkona Microsoftin osastolla Kinect-pelaajia katsellen. Varsinaisia tiedotuksia ei kuitenkaan kuultu Microsoftin tilaisuudessa, vaan tapahtuma oli pelkkää pelaamista.

Omalla kohdalla varsinaiset messut alkoivat Gran Turismo 5 -esittelyllä. Kazunori Yamauchi oli paikan päällä näyttämässä Course Makeria ja muita pelin ominaisuuksia. Muistui heti mieleen kun aikanaan, ensimmäisen Gran Turismon aikoihin, fanitin Kazunori Yamauchia ja toivoin tapaavani hänet. Nykyään tuntuu absurdilta, että on fanittanut pelin tekijää.

Torstai olikin sitten sellaista kiirettä, ettei edes vessataukoa ehtinyt pitää, vaan paikasta toiseen säntäiltiin koko ajan. Nyt olen tyytyväinen, että päivä on viimein ohitse, vaikka oli minulla toki hauskaa lähes kaiken aikaa. Päivääni mahtui tänään hyvin paljon kiinnostavaa tavaraa, kuten Spec Ops, Inversion, 3DS, Blood Stone ja niin pois päin.

Noh, yksi messupäivä vielä edessä. Olen koettanut siirtää Sonyn tilaisuutta koskevaa PelaajaHD:ta Youtubeen, mutta jostain syystä homma failaa koko aika. Yritän kuitenkin saada videon vielä tänään kehiin. Niin, ja nyt kun Sonyn tilaisuuteen vielä palasin, niin täytyypä muistaa mainita, että yli tunti seisottiin jonottamassa sisään tihkusateessa. Hommassa kesti, koska kaikille jaettiin 3d-lasit, ja niinpä jokaisen piti antaa passi, ajokortti tai luottokortti pantiksi, jottei laseja varasteta. Yllättäen tässä hommassa kestikin jonkun aikaa.

Sonyn tilaisuus

Muistakaahan kaikki seurailla Facebookia tarkasti. Päivittelen sinne päällisin puolin Huttusen ja allekirjoittaneen edesottamuksia. Tarkempia fiiliksiä peleistä on sitten luvassa ensi kuun Pelaajassa, seuraavassa Pelaajacastissa ja varmaan tässä vielä joku PelaajaHD vielä heitetään nopeasti kasaan Huttusen kanssa. Tästä syystä en tässä enempää avaudu, jotta joutuisitte kuuntelemaan podcastia ja lukemaan lehteäkin. Heh heh…

Palaamisiin!

Lisää luettavaa