Wii Chess

Wii Chess ei kikkaile vaan tarjoaa hyvällä pelattavuudella ja tekoälyllä varustetun shakkipelin.

14.9.2011 22:05

Voiko shakista kertoa enää mitään sellaista, mitä ei olisi jo lukemattomat kerrat kerrottu? Tämä maailmanhistorian pitkäikäisimpiin ja suosituimpiin kuuluva lautapeli pitää ihmiset koukussaan vielä silloinkin, kun nykyiset pelikonsolit on unohdettu ja kaikilla ihmisillä on niskassaan kyberliitin. Eikä nykyäänkään pelikone ole mistään kotoisin, ellei sille löydy vähintään yhtä kunnon shakkipeliä. Kauan sitä Wiille saatiinkin odottaa.

Wii Chess tarjoaa strategiapelien ystävälle ison annoksen pelattavaa. Pelaaminen sujuu yksin omalla konsolilla tekoälyä vastaan, kaksinpelinä samalla konsolilla tai internetin kautta.

Eri pelimuodot toimivat erinomaisesti. Tekoälyn pelitaidot vaihtelevat selkeästi yksinpelin kymmenellä eri vaikeustasolla. Satunnainen shakin pelaaja saa vertaisensa vastuksen alemmilla tasoilla, ja kaltaiseni kauan mutta harvakseltaan pelannut amatööri saa miettiä liikkeitään tarkoin jo viitostasolla.

Toista ihmistä vastaan pelaaminen on tietysti jännittävämpää, mutta kaksinpelissä telkkarin edessä ei ole paljon järkeä, jos talossa on myös oikea shakkilauta. Siitä voi kyllä olla apua opiskelumielessä, sillä peli näyttää eri nappuloiden mahdolliset liikkeet. Tämä helpottaa pelitilanteen ja mahdollisuuksien hahmottamista. Myös pelitilastojen tallentaminen on käytännöllistä. Uudet shakinpelaajat hyötyvät pelin shakkikoulusta.

Wii Chess ei kikkaile vaan tarjoaa hyvällä pelattavuudella ja tekoälyllä varustetun shakkipelin. Shakin ystävä tai opiskelija ei muuta tarvitsekaan.

6/10
Lisää luettavaa