Melkein valmis

Warhammer 40.000:n synkästä tulevaisuudesta on tehty monenlaisia pelejä, mutta mobiilialustoilla en olisi uskonut näkeväni siitä tehtyä toimintapeliä. Sellainen Carnage kuitenkin on, ja vieläpä varsin pätevä. Sääli vain, ettei se ole vielä täysin valmis.

Pelissä ohjataan yksinäistä keisarillista space marinea, joka sivusuunnassa kulkien pätkii ja räiskii vastaan tulevat viholliset pilkkeiksi rankan kitarahevin säestyksellä. Toimintaa ohjataan kosketusruudun virtuaalisilla napeilla, ja homma toimii hyvin vain kumpaakin peukaloa käyttämällä, joskin napit voisivat olla hieman suuremmat.

Parin minuutin mittaisten kenttien välissä käydään ostamassa uusia varusteita, joita löytyykin todella kiitettävä määrä. Varustesysteemi on lainattu suoraan toimintaroolipeleistä esineiden eri väreillä kuvattua harvinaisuutta myöten. Lyhyet kentät ja uudet varusteet muodostavat mukavan kaavan, joka antaa tunteen hahmon kehityksestä pelin edetessä. Toiminta myös näyttää syötävän hyvältä etenkin tabletilla.

Kirjoitushetkellä reilut viisi euroa maksava Carnage kulkee First Edition -nimikkeellä, mikä tarkoittaa suomeksi sitä, että se on julkaistu hieman ennen aikojaan. Kaikki pelin ominaisuudet, kuten pelaajien muodostamat komppaniat, eivät vielä toimi, ja tehtävätkin tuntuvat tarinan perusteella loppuvan kesken. Mukana on lisäksi ärsyttäviä piirteitä ilmaispeleistä, kuten tarpeellisia erikoisresursseja antavat passiiviset kaveritehtävät ja mahdollisuus ostaa pelivaluuttaa oikealla rahalla. Maksullisessa pelissä nämä tökkivät ikävästi.

Kaikesta huolimatta Carnagessa on lupausta etenkin Warhammer 40.000 -faneille. Jo tällaisenaan se tarjoaa hyvää, nopeatempoista ja etenkin todella komeaa mobiilitoimintaa. Toivon mukaan tekijät vain saavat pelinsä valmiiksi, ennen kuin liian moni pettyy First Editionin puutteisiin.

6/10
KehittäjäRoadhouse Games
JulkaisijaRoadhouse Games
PeligenretToiminta
Lisää luettavaa