Electronic Artsin Bright Studiosin Spare Parts on kaksinpeliin keskittynyt puzzle-toimintaseikkailu, jonka päähenkilöinä ovat kaksi robottia, Mar-T ja Chip. Kaksikko haaksirikkoutuu syrjäiselle planeetalle, jota tutkiessaan he löytävät hylätyn avaruusaluksen. Aluksen ystävällismielinen tietokone lupaa kuljettaa sankarimme pois planeetalta, jos nämä onnistuvat korjaamaan aluksen.

Tämä toimii alkuasemana planeetan eri kolkkiin vievälle seikkailulle, jonka aikana uuttera kaksikkomme ratkoo mitä moninaisimpia puzzleja ja taistelee planeetan vihamielisten asukkien kanssa.

Itse taistelu on yksinkertaista. Erilaisia lähitaisteluhyökkäyksiä on noin yhden käden sormilla laskettava määrä, ja lisäksi sankarimme voivat paiskoa vihollisia muttereilla. Robottien ominaisuuksia voi lisäksi kehittää kentiltä kerättävällä valuutalla.

Vaikka pelin avaruusalus tietokoneineen sun muineen tuo ihastuttavasti mieleen LittleBigPlanetit ja robotit on animoitu nätisti, tähän Spare Partsin hyvät puolet sitten melkein jäävätkin.

Ehkä pahin Spare Partsin ongelmista on kamera. Tasohyppelystä ja pelaamisesta tulee tarpeettoman vaikeaa, koska kamerakulma on ennalta määrätty eikä sitä voi vaihtaa. Tämä aiheuttaa uskomattoman paljon ongelmia jo yksinpelissä, mutta kaksinpelissä homma lähtee käsistä ja tekee pelin kantavimmasta elementistä, eli kaksinpelistä, varsin tuskallista pelattavaa.
Kameraongelmien lisäksi Spare Parts kärsii lisäksi epätarkoista kontrolleista, jotka vielä entisestään lisäävät sen turhauttavuutta.

Kun itse ongelmanratkaisu ja taistelukin muuttuvat hyvin nopeasti itseään toistaviksi, ei Spare Partsista jää oikein mitään käteen. Peli-ilo tuhotaan jo onnettomalla kameralla, mutta vaikka sekin olisi kunnossa, ei Spare Parts olisi kovinkaan kummoinen peli. Pelkällä nätillä ulkoasulla ei pitkälle pötkitä, ja en oikein keksi mitään syytä, miksi tähän kannattaisi haaskata joko aikaansa tai rahojaan.

4/10
Lisää luettavaa