Kaikenlaisten pikkukivojen ajanviete- ja pulmapelien eriskummallisessa rinnakkaisulottuvuudessa parhaat ideat syntyvät usein yksinkertaisesti vain yhdistelemällä jo aikaisemmin enemmän tai vähemmän hyväksi havaittuja kikkoja omaan vauhdikkaaseen visioon. Esimerkiksi Bejeweled aloitti aikoinaan varsinaisen vyöryn saman jutun ympärille kasattuja nimikkeitä, mutta tämän jälkeen taas Puzzle Quest -sarja vei homman kokonaan uuteen suuntaan. Toisaalta monet ovat myös yrittäneet keksiä lajityypin pyörää uudelleen ja kopioida mestareilta pukemalla oman pelinsä tarpeeksi erilaiseen sapluunaan.

On erittäin ikävä todeta, että kotimaisen Farmind-studion Puzzle Scape Mini kompastuu jälkimmäiseen kategoriaan. Vaikka jokainen peli tulisikin aina arvostella vain ja ainoastaan sen sisäisistä lähtökohdista käsin, Puzzle Scapen vertaamista muun muassa Luminesiin on melkein mahdotonta välttää. Toki putoilevien ja pelikentän lattialla lojuvien eriväristen palikoiden järjesteleminen näyttää hieman erilaiselta, mutta muutama kosmeettinen lisäys ei vielä riitä valamaan perustuksia kokonaan omalle peli-idealle. Puzzle Scapessa siis yhdistellään samanvärisiä palikoita kääntelemällä niitä kentän alareunassa. Kun pelaaja saa läjäänsä hieman järjesteltyä, ylhäältä tippuu tetrismäiseen tyyliin lisää siivottavaa. Neljän palikan yhdistelmiä voi nopeasti reagoimalla myös ketjuttaa. Pelaaja voi siis ennen järjestellyn ryppään häviämistä linkittää sen oheen lisää laatikoita, jolloin syntyy enemmän tilaa.

Alkuperäinen Puzzle Scape ilmestyi jo muutama vuosi sitten. Pelin virtaviivaistettu ”miniversio” irtoaa nyt PlayStation Storesta alle kolmella eurolla, joten hinta ei ainakaan pääse yllättämään.

6/10
Lisää luettavaa