Liveen ilmestyneellä Panzer General: Allied Assaultilla ei toista maailmansotaa ja vuoropohjaisuutta lukuun ottamatta ole muuta yhteistä legendaarisen Panzer General strategiapelisarjan kanssa. Kyseessä on korttipohjainen lautapeli, jossa ruutuihin jaetulla taistelukentällä johdetaan liittoutuneita voittoon Saksaa vastaan Normandian maihinnoususta lähtien. Vaikka vanhasta legendasta ei olekaan jäljellä kuin nimi, on uusi peli varsin mielenkiintoinen kokonaisuus, joka seisoo vahvasti omilla jaloillaan.

Peliä pelataan korteilla, jotka on jaettu kolmeen eri luokkaan ja joita saadaan lisää joka kierroksen alussa. Yksikkökortit pelataan laudalle, minkä jälkeen ne voivat liikkua ja hyökkäillä. Tykistö- ja ilmaiskuja, pikaliikettä ja muita erikoisuuksia tehdään Action-korteilla ja taisteluissa yksiköiden arvoihin ja maastoon vaikutetaan Combat-korteilla. Erilaisia kortteja on riittävästi pitämään peli vaihtelevana ja pelipakkaa voi myös muokkailla, tosin vapaammin vain Skirmish- ja moninpelissä, sillä yksinpelin tehtävät vaativat tiettyjä kortteja pakassa. Yksinpelissä pelataan vain liittoutuneita, mutta moninpelissä ja Skirmish-taisteluissa voi myös pelata saksalaisilla.

Huolimatta pienenoloisesta taistelukentästä peli on yllättävän koukuttava, kiitos lukuisten eri vaikuttimien. Eri kortit, yksiköiden ominaisuudet ja maasto sekä satunnaistekijänä toimiva nopanheitto tekevät taisteluista tapahtumarikkaita ja arvaamattomia. Tärkeintä taisteluissa on pelata resurssinsa eli korttinsa oikein ja arvioida paljonko niitä tarvitsee vastustajan vuorolla.

Hintaansa nähden kyseessä on pätevä strategiapaketti, johon kuitenkin toivon mukaan on tulossa lisää skenaarioita ja erilaista maastoa. Nyt niissä on hieman toiston makua.

7/10
Lisää luettavaa