Konsolipelien latauspalvelut alkavat pikkuhiljaa täyttyä erilaisista kekseliäistä pulmapeleistä ja niiden lukemattomista kopioista. Aivopähkinöiden arvosteleminen on tavallaan erittäin hankalaa, koska pelattavuudesta tai esimerkiksi visuaalisesta ulkoasusta löytyy harvoin mitään pahaa sanottavaa. Usein pelin luonne tuntuukin ainoalta helpolta asialta, johon tarttua lajityypissä, jonka parissa toiset viihtyvät ilman mitään kehyskertomusta, ja toiset taas kaipaavat palikoiden siirtelylle elämää suurempaa tarinaa.

PlayStationin verkkokauppaan ladattavaksi ilmestynyt Numblast polveutuu suoraan sellaisista pulma-askartelupelien klassikoista kuin Hexic ja Bejeweled. Kaikissa näissä perusideana on järjestellä erivärisiä tai erilaisilla merkeillä varustettuja palikoita ryppäiksi. Näin ne katoavat pelilaudalta ja jättävät tilaa uusille nappuloille tippua bittitaivaasta pelaajan havaintokykyä kiusaamaan. Tällä kertaa pyöritellään numerokuutioita neljän ryhmissä ja yritetään samaan aikaan selvitä ”hengissä”, kun aika tekee tepposensa jähmettämällä palikoita kentän laidalta kohti keskustaa.

Se, mikä Numblastin erottaa muista, on pelin tarina. Se on ehtaa japanilaista, toisin sanoen perin erikoista, laatua. Aoyama ja Akasaka ovat opiskelijoita, jotka tekivät kokeita salaperäisillä numeropalikoilla. Vahingossa tapahtuneen maagisen räjähdyksen seurauksena Akasaka muuttui kuitenkin apinaksi, ja näin Aoyaman tehtävä onkin muuttaa kaverinsa takaisin ihmiseksi. Mikään Puzzle Questin kaltainen rooliseikkailu peli ei kuitenkaan ole, vaan apinaystävän ärsyttävän jupinan hiljentäminen on pelkkä päälle liimattu sapluuna. Numblast palvelee tarkoitustaan lähinnä vain niillä pelaajilla, jotka eivät ole jo aikaisemmin ehtineet vastaavaa aivojumppaa konsolilleen hankkia.

6/10
Lisää luettavaa