Nintendon nykypelejä katsoessa tuppaa unohtumaan, että yhtiön suurimmat sankarit Mario ja Donkey Kong aloittivat peliuransa toistensa verivihollisina. Hahmot kiedottiin jälleen toistensa kaulojen ympärille Mario vs. Donkey Kong -pulmapelien harmaita aivosoluja hiertävissä sokkeloissa, ja vastakkainasettelun kolmas tuleminen tapahtuu DSi:n verkkopalvelussa DSiWaressa.

Minis March Again toimii lähestulkoon identtisesti Mario vs. Donkey Kong 2: The March of Minis pelin kanssa karsien yksityiskohtia mekaniikasta ja sisällöstä, mutta ei peli-ilosta. Toisin sanoen pulmailussa avitetaan sokeasti eteenpäin talsivia Mini-Mario-leluja kohti määränpäähänsä ympäristöä manipuloiden – hieman klassisen Lemmings-sarjan henkeen.

Mini-Marioiden matka alkaa yksinkertaisesti. Käytössä on rajattu määrä vaaleanpunaisia neliöitä, joita sijoitellaan osoitetuille paikoille muodostaen kulkureitin, minkä jälkeen Minit lähetetään taipaleelleen. Kenttien edetessä kulkureittiä on kyettävä muokkaamaan lennossakin, sillä rakennuspalikoita on tietenkin rajattu määrä.

Simppelistä ideasta huolimatta tilanteet muodostuvat haastaviksi ja hauskoiksi, kun kuvioihin tulevat hyppyrit, viholliset, reittejä aukovat vivut sekä manuaalisesti laukaistavat esteseinät. Kahdeksan kentän mittaiset maat huipentuvat sangen näppäriin yhteenottoihin Donkey Kongin kanssa, joissa nokkelasti liikkuvaa gorillaa vahingoitetaan hyvin tähdätyillä ja ajoitetuilla kanuunanlaukauksilla.

Vaikka peli sisältää vähemmän valmiita kenttiä, korvataan puute mainiolla kenttäeditorilla, jolla tehtyjä luomuksia voi vaivattomasti ladata verkkoyhteyden avulla. Kekseliäiden pelaajien lisäksi myös Nintendo on julkaissut uusia kenttiä mukavalla syötöllä. Itse editori on sangen helppokäyttöinen, mutta hyvien sokkeloiden tekeminen vaatii aikaa ja nokkeluutta.

Levykkeellä myydyn edeltäjänsä elkeitä sisältävä Mario vs. Donkey Kong: Minis March Again on kelpo lisä DSiWareen. Se on palvelun tähänastisen tarjonnan selkeää parhaimmistoa.

7/10
Lisää luettavaa