Kaikkien keräilykorttipelien supersuosittu isä, eli Magic: the Gathering, käsittää tuhansia ja tuhansia erilaisia kortteja. Pahvilappujen painaminen ja myyminen ovat iso bisnes, josta ei ole aiemmin tingitty edes virtuaalimuodossa. Pelin verkkoversiossa Magic Onlinessa kortit ovat samanhintaisia myös virtuaalisessa muodossa. Millaiseksi siis osoittautuu pelistä tehty konsoliversio, joka on hinnoiteltu halvemmaksi kuin yksi aloituspakka?

MtG:ssä pelaajat taistelevat toisiaan vastaan erilaisilla loitsuilla ja esiin loihdittavilla olennoilla. Taikoja tehdään maakorteista saatavalla manalla, jotka loitsujen ja olentojen tavoin on jaettu viiteen eri väriin. Yhden vuoron aikana voi tehdä manan ja korttien salliessa monenlaisia toimintoja, päämääränä saattaa vastustajan elämäpisteet nollaan mahdollisimman tehokkaasti. Pakasta nousevien korttien sopivuus kuhunkin tilanteeseen on paljon tuurista kiinni, mutta sattuman vähentämiseksi Magicin suola onkin luovassa pakanrakentamisessa.

Magic-veteraaneille Xbox Liveen ilmestynyt Duels of the Planeswalkers tuleekin suurena järkytyksenä: peliä voi pelata vain kahdeksalla esirakennetulla pakalla. Pakkoihin voi pelaamalla kyllä avata lisäkortteja, mutta niillä voi vain laajentaa valmiita kokonaisuuksia. Muiden korttien poistomahdollisuutta ei ole.

Aluksi tämä rajoittuneisuus tuntuu lähes anteeksiantamattomalta, mutta isoveljiinsä verrattunakin Duels tarjoaa kuitenkin varsin hyvää vastinetta pikkurahalle, sillä pelimekaniikka on konsolillakin aivan yhtä koukuttavaa kuin pahvilla pelatessa. Mukana on tietenkin verkkopelimahdollisuus ja myös yhteistyötila, jossa yhteisiä elämäpisteitä vartioi kaksi pelaajaa. Mukana on myös kiperiä aivopähkinöitä, joissa pelaaja heitetään mahdottomalta näyttävään tilanteeseen, josta pitää selvitä yhdessä vuorossa.

MtG on huippuluokan strategiapeli ja Duels of the Planeswalkers saa sen toimimaan myös konsolilla. Pelipöytää on selkeä lukea ja toimintoja on nopea suorittaa jopa täydelliselle aloittelijalle. Pakanrakennuksen puute saattaa kuitenkin käännyttää korttipeliä pelaavat pois ja kahdeksan pakan valikoima alkaa maistua vanhalta ennemmin tai myöhemmin. Varmaa on kuitenkin se, että peliä tullaan laajentamaan uudella sisällöllä, toivottavasti pitäen sen yhtä tuoreena kuin alkuperäisen korttipelinkin.

8/10
Lisää luettavaa