Suhteellisen tuntemattoman Fatshark-firman Lead and Gold: Gangs of the Wild West on kolmannen persoona moninpeliräiskintä, joka vie Battlefield Heroes -tyylisen yksinkertaisen verkkotoiminnan villiin länteen. Peli tarjoaa neljä toisistaan eroavaa hahmoluokkaa, kuusi pelikarttaa ja kuusi erilaista pelimuotoa.

Neljän eri hahmoluokan yhteispeli on avainasemassa. Jokainen hahmoluokista nimittäin luo ympärilleen niin kutsuttua synergiavaikutusta, joka parantaa tiimikavereiden ominaisuuksia. Esimerkiksi konetuliaseella varustettu Deputy kasvattaa lähellä olevien tiimikaverien tekemän vahingon määrää, haulikkoa heiluttava Blaster taas kestävyyttä.

Samojen hahmoluokkien synergiaedut eivät ole kumulatiivisia, joten parhaisiin tuloksiin pääsee monipuolisella tiimikokoonpanolla. Yhdessä liikkumiseen ja sooloilun välttämiseen kannustetaan synergian lisäksi myös sillä, että tiimikaverit myös parantavat toisiaan ollessaan lähellä.

Pelitilat ovat hauskoja western-sovellutuksia tutuista pelimuodoista. Robberyssä esimerkiksi toisen joukkueen tehtävänä on räjäyttää kassaholvi auki ja varastaa kullat toisten puolustaessa, Powder Kegissä taas hyökkääjät yrittävät räjäyttää kohteita ruutitynnyreillä.

Ladattavaksi ja suhteellisen edulliseksi peliksi Lead and Gold on mukava yllätys. Siihen on helppo päästä sisälle ja se on audiovisuaaliselta toteutukseltaankin varsin nätti. Pienenä etuna tai puutteena voi pitää sitä, että nykyään moninpeliräiskinnöistä tuttu kokemuspistejärjestelmä loistaa poissaolollaan. Hahmojen ominaisuudet kyllä kehittyvät matsien aikana, mutta seuraavan alussa kaikki aloittavat taas nollasta. Uusille ja satunnaispelaajille kiva homma, aktiivisempia pysyvien palkintojen puute voi harmittaa.

7/10
Lisää luettavaa