Kinect ei ole ainoa kamera, jolla voidaan luoda ohjaimettomia pelejä. PlayStation Eyella toimiva Kung-Fu Live on kotimainen kamerapeli, jossa itse pelaajat istutetaan omine liikkeineen värikkään tappelupelin ohjaksiin.

Kung-Fu Live tunnistaa pelaajan liikkeet yllättävän tarkasti, kunhan tekniikan saa kohdilleen. Aivan kuten muut koko ruumiin liikkeisiin pohjautuvat pelit, myös Kung-Fu Liven pelaaminen vaatii potkuineen ja lyönteineen runsaasti tilaa ympäriltä, mikä voi olla ongelmallista monissa kotitalouksissa. Myös kirjavat taustat, ympäristöön sulautuva vaatetus ja huono valaistus ovat omia päänvaivojaan, joskin pelin sisäisiin kameransäätömahdollisuuksiin ja ohjeisiin perehtyminen tuo jonkin verran helpotusta tilanteeseen.

Optimitilassa Kung-Fu Live onnistuu suurimmaksi osaksi visiossaan. Aivan kaikista tarkkuusongelmista ei päästä täysin eroon, mutta iskuja ja potkuja voi ladella vastustajiensa päähän, keskiruumiiseen ja jalkoihin onnistunein tuloksin. Pelaajan oma ketteryys ja tyyli tuovat pelaamiseen oman otteensa, kun menoa vauhditetaan väistöliikkeillä sekä kasalla erikoisiskuja salamahyökkäyksistä takaperinvoltteihin, jotka peli tunnistaa tietyistä ruumiinliikkeistä. Mukana on hyvä tekemisen meininki.

Peliosuuksien välissä mukanaolon tunnetta korostetaan kieli poskessa tehdyillä sarjakuva-animaatioilla, joihin pelaajan on poseerattava kuvassessioissa. Mukana on myös näppärä nelinpeli, jossa muut pelaajat yrittävät piestä kamerapelaajan ohjaimella ohjattavin hahmoin. Eri ohjaustavoilla pelaavien kilpakumppaneiden välinen tasapaino on onnistunut ja porukalla meno on sangen hauskaa.

Tarkkuusongelmineenkin Kung-Fu Live on mukava ja persoonallinen PSN-peli, jonka parissa voi viettää mukaansatempaavaa kamerapelaamista. Omasta pelitilasta riippuen sen eteen on vain nähtävä hieman vaivaa.

6/10
Lisää luettavaa