On hämmentävää, miten vähän muutoksia Excitebike: World Challenge tarjoaa alkuperäiseen Excitebikeen verrattuna. Toisaalta on yllättävää huomata, kuinka vähän muutoksia 25 vuotta vanha peli oikeasti tarvitsee viihdyttääkseen.

Excitebikessa ajat motocross-pyörällä väistellen esteitä ja hyppien kukkuloiden yli. Kaasun lisäksi mukana on myös nappi turbolle, mutta turbovauhti vaatii tasapainoilua ylikuumenemisen kanssa. Alkuasetelmat ovat vaatimattomat – ja sitä peli kokonaisuudessaan onkin – mutta silti mukana on paljonkin sijaa ohjauksen pikku nyansseille. Varsinainen taika tapahtuu pyörän kallistelemisessa, jotta hyppyreistä saadaan maksimivauhti ja laskeutumisessa menetetään mahdollisimman vähän momenttia.

16 rataa saattaa kuulostaa paljolta, mutta yhden radan selvittää minuutissa tai kahdessa, joten yhtä iltaa pidemmälle ei pelin yksinpelitarjonta kanna. Toisaalta vaikeimpien kenttien aikojen hiominen vaatii tiukkaa paneutumista. Alkuperäisessä pelissä ihastuttanut rataeditori tekee myös paluun nostaen pelin elinikää huomattavasti. Ratoja pystyy jakamaan kavereille netin kautta, mutta hauskasti mukana on myös mahdollisuus jakaa ja luoda karttoja pelkkien syötettävien koodien avulla.

On sääli, että moninpeliä tuetaan vain netin kautta, sillä Excitebike olisi parhaimmillaan pikaisena bilepelinä. Nyt sen viihdearvo vain on turhan nopeasti koluttu läpi.

6/10
Lisää luettavaa