Viime vuoden lopulla Microsoft uudisti konsolinsa käyttöliittymän visuaalista yleisilmettä ja käytettävyyttä New Xbox Experiencen nimellä tunnetun varsin kattavan päivityksen myötä. Xbox 360 sai kaiken muun mannan ohella myös omat käyttäjäkohtaiset piirroshahmonsa, Avatarit. Helposti ja suhteellisen monipuolisesti muokattavissa olevat sympaattiset karikatyyrit kansoittavat pelaajien profiilien ohella myös ystävälistaa.

Omaa persoonallista Avatar-hahmoaan voi jokainen käyttää nyt myös muutamissa tuoreemmissa Live Arcade -peleissä ja uudessa Scene It? Box Office Smashissa. Muita vastaavalla ominaisuudella ryyditettyjä pelejä ovat esimerkiksi Bomberman Live, Uno ja Small Arms. Erikseen näillä virtuaalihahmoille on toistaiseksi vasta ehditty luomaan yksi kokonaan oma pelinsä, A Kingdom for Keflings.

NinjaBeen yksinkertaisessa rakentelu- ja resurssinhallintapelissä pelaaja on vieraana Lilliputtien maassa kuin Gulliver ikään. Avatar-hahmo toimii ystävällismielisenä jättiläisenä, joka auttaa pienenpientä Keflings-kansaa rakentamaan ja laajentamaan omaa kuningaskuntaansa. Tämä hoituu rakentamalla erilaisia rakennuksia, hamstraamalla perusluonnonvaroja ja käskyttämällä pikkuihmisiä erilaisiin askareisiin. Tavoitteena A Kingdom for Keflingsissä on rakentaa valmiiksi linna ja auttaa näin sen valtaistuimelle kuningas tai viehko kuningatar.

Rakennuksia tehdään kokoamalla ne osittain valmiiden pohjapiirustusten mukaan. Homma toimii siten, että palikoita tilataan ensin työpajoista, joille täytyy sitten toimittaa erilaisia luonnonvaroja osien valmistukseen. Keflingsit auttavat tässä, sillä ne voi komentaa noutamaan puuta sun muuta. Pikkuolennot puurtavat, ahertavat, hutkivat ja paiskivat hommia kuin viimeistä päivää. Kuningaskunnan laajentuessa kasvaa myös pelaajan vastuu sen eri projektien hallinnoimisesta ja valmiiden rakennuskohteiden päivittämisestä.

A Kingdom for Keflings on lajityypin harrastajille pikkukivaa askaretta, eikä se meille muillekaan kovin vaativaa haastetta heitä. Pelissä ei voi epäonnistua, joten eteenpäin pääsee aina. Sen sijaan rakentelu ja hallinnointi alkavat nopeasti toistaa itseään, ja avuliaan jättiläisen puuhastelusta tulee rutinoitunutta pakkopullaa. Ilman Avatar-hahmoja A Kingdom for Keflings tuskin olisi saanut näin suurta huomiota.

6/10
Lisää luettavaa