Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack

Pelaaja-lehden sivuilla nähty Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack -arvostelu on nyt kaikkien luettavissa Pelaaja.fissä.

10.2.2021 08:03

Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack -arvostelu on julkaistu alkujaan Pelaaja-lehden tammikuun 2021 numerossa 218. Tuoreimpien arvostelujen tasalla pysyt tilaamalla lehden täältä!

Peruskivaa rummutusta

Rytmipelimarkkinoilla Japanissa jo vuosikausia rummuttanut Taiko no Tatsujin -sarja on viime julkaisujensa myötä saapunut myös länsimaisille markkinoille. Kaksi vuotta sitten julkaistut Drum Session! ja Drum ’n’ Fun olivat kaikkien aikojen ensimmäiset viralliset julkaisut Euroopassa. Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack lisää Euroopan-julkaisuihin käytännössä kaksi uutta taiko-rummutuspeliä. Se pitää sisällään uudet versiot alun perin Nintendo 3DS:lle julkaistuista Don to Katsu no Jiku Daiboken– ja Dokodon! Mystery Adventure -taiko-seikkailuista.

Kuten nimestäkin arvata saattaa, kyseessä on pohjimmiltaan rytmipeli, jossa hakataan perinteistä japanilaista taiko-rumpua kulloinkin soivan kappaleen tahtiin. Pienenä lisäyksenä rytmipelin päälle on kuitenkin liimattu peruselementit vanhan koulukunnan japanilaisesta roolipeliseikkailusta. Lopputulos on mukiinmenevä paketti, joka ei kuitenkaan onnistu loistamaan millään osa-alueella.

Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack -arvostelu

Rhythmic Adventure Packin suurin vahvuus on sen laaja musiikkivalikoima. Kappaleita on kahden pelin verran, ja niistä löytyy niin japanilaista popmusiikkia kuin anime- ja pelihittejäkin klassista musiikkia unohtamatta. Jokainen pelin pariin eksyvä löytää kappalelistasta varmasti ainakin yhden tai kaksi tuttua melodiaa. Mikä parasta, iso osa pelin kappaleista on heti pelattavissa Taiko-pelitilassa ilman roolipelielementtejä.

Taiko-tilaa voi pelata kahdella eri tavalla. Joy-Coneja voi käyttää perinteisenä ohjaimena, jolloin voi hakata virtuaalista taiko-rumpua rytmipelejä pelanneille tuttuun tapaan ohjaimen painikkeilla. Tämä menetelmä toimii ja on täysin kelvollinen. Paljon hauskempi tapa pelata Taiko-tilaa on kuitenkin hyödyntää Joy-Conien liikkeentunnistusta ja pitää niitä kädessään kuin rumpukapuloita, joilla hakataan ilmassa olevaa kuvitteellista rumpua. Jännetuppitulehduksen uhalla ilman rummuttaminen ei ole niin luotettava menetelmä oikean ajoituksen löytämisessä kuin perusohjaimen käyttö, mutta paljon mielenkiintoisempaa se on.

Rumpukapulaohjausta ei voi kuitenkaan käyttää Taiko-tilan ulkopuolella, vaan tarinatilassa on pakko tyytyä perinteiseen ohjaustapaan aina rummuttaessa. Tämä on pieni pettymys, koska muuten keskinkertainen pelitila olisi kaivannut jonkinlaista kiinnostavaa lisäystä.

Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack -arvostelu

Kumpikaan peleistä ei tee varsinaisesti mitään väärää roolipelipuolellaan. Ongelma on se, että kumpikaan niistä ei myöskään säväytä. Tarina on perheen pienimmille sopivaa höttöä, joka ei ota itseään turhan vakavasti, ja seikkailuosuudet ovat japanilaisten roolipelien ystäville tuttua ympäristön tutkimista ja arkkujen availua. Mukaan on saatu ängettyä Pokémon-tyyppistä keräilyäkin, sillä taisteluissa voitetut viholliset saattavat haluta liittyä pelaajan ryhmään. Rytmipeliominaisuuksia käytetään tarinatilassa taistelumekaniikkana, jossa hyvä suoritus aiheuttaa vahinkoa viholliselle ja huono suoritus omalle seurueelle. Ilman rumpukapulaohjausta taistelut käyvät kuitenkin äkkiä tylsiksi.

Taiko no Tatsujin: Rhythmic Adventure Pack ei ole huono rytmipeli eikä huono roolipeli, mutta kummassakaan kategoriassa se ei myöskään loista. Rytmipelifaneille rumpukapulaohjaus saattaa tuoda ilon hetkiä.

6/10
PeligenretRytmipeli
JulkaisualustatNintendo Switch
Lisää luettavaa