Star Wars: The Old Republic – Onslaught

Pelaaja.fi julkaisee nyt joulukuun 2019 Pelaaja-lehdessä numero 206 nähdyn Star Wars: The Old Republic - Onslaught -laajennuksen arvostelun.

14.1.2020 12:00

Arvostelu on julkaistu alkujaan joulukuun 2019 Pelaaja-lehdessä numero 206.

Edelleen elossa

Verkkoroolipeli Star Wars: The Old Republic täytti marraskuussa kahdeksan vuotta ja porskuttaa edelleen, vaikka sen suosion päivistä on jo aikaa. Viimeisestä suuremmasta tarinallisesta sisältöpäivityksestä eli Knights of the Eternal Thronesta on ehtinyt kulua jo kolme vuotta. Siksi lokakuun lopulla ilmestynyt Onslaught-laajennus on todella tervetullut tapaus, vaikka pienempiä sisältöpäivityksiä on tullut tasaiseen tahtiin.

Tarinallisesti Onslaught keskittyy Vanhan tasavallan ja sith-imperiumin välille uudelleen syttyneeseen sotaan, jonka ratkaisu liittyy Corellian avaruusalustehtaisiin. Pelaajat johtavat edelleen omaa liittoumaansa, jonka on jo aiemmissa päivityksissä pitänyt valita puolensa tulevassa sodassa. Nyt pelaajien tavoitteena on auttaa omaa osapuolta voittamaan sota kahdessa eri tapahtumapaikassa, joskin mahdollista on myös sabotoida omaa puolta vastustajien eduksi. Hyvää tehtävissä on se, että ne ovat pelattavan osapuolen mukaan tarinallisesti kolikon kääntöpuolia toisistaan eivätkä vain yhtä ja samaa niin kuin Eternal Thronessa ja sen edeltäjässä.

Star Wars: The Old Republic – Onslaught -arvostelu

Tehtävien aikana vieraillaan kahdella uudella planeetalla, Onderonilla ja Mek-Shalla. Ensin mainitulla yritetään vaikuttaa uuden kuninkaan puolenvalintaan sodassa, ja jälkimäisellä kalastellaan sitä hallitsevien rikollisten osapuolten suosiota. Mek-Sha on tosin pikemminkin valtavalle asteroidille rakennettu tankkausasema kuin planeetta. Ratkaiseva taistelu Corelliassa koetaan uuden Flashpoint-luolaston muodossa.

Tarinalliset osuudet eivät ole kovin pitkiä, mutta ainakin ne pohjustavat tulevia tapahtumia ja palauttavat fokuksen takaisin Vanhaan tasavaltaan ja sithien imperiumiin sekä niiden sisäisiin ja ulkoisiin kuvioihin, mikä on tervetullutta vaihtelua aiempiin tarinakuvioihin nähden. Lisäpelattavaa tarjoaa myös uusi operaatio eli raid-luolasto, joka sijoittuu Onderonin kuuhun.  

Star Wars: The Old Republic – Onslaught -arvostelu

Laajennuksen mukana peliin ilmestyi suuri 6.0-päivitys, joka toi muutoksia kaikille pelaajille. Muun muassa kokemustasokatto nousi 75:een ja jokainen hahmoluokka sai yhden uuden kyvyn. Suurin muutos on vanhojen varustesettien joutuminen romukoppaan. Aiemmin jokaisella hahmoluokalla oli omat moniosaiset varustesettinsä, joiden antamat bonukset olivat olennainen osa niiden pelaamista. Nyt tilalle on tullut uusia varustesettejä. Sekä kaikkien hahmoluokkien käyttöön tarkoitetut yleiset setit että hahmoluokkakohtaiset setit ovat kaikki helpommin kerättävissä kuin vanhat.

Varustesettejä täydentää kokonaan uusi esinetyyppi eli taktinen varuste. Se muuttaa hahmoluokkien pelattavuutta erilaisilla tavoilla esineestä riippuen. Varusteiden tarkoituksena on tarjota pelaajille enemmän liikkumavaraa hahmojen tuunaamisessa ilman, että sitä varten pitää kerätä kuutta vaikeasti saatavaa palaa tietyn varustesetin haarniskaa.

Star Wars: The Old Republic – Onslaught -arvostelu

Idea on hyvä mutta vaatii vielä lisää hiomista, sillä taktisten esineiden tehokkuus on toistaiseksi hyvin vaihtelevaa. Monet pelaajat ovat myös näreissään vaivalla ansaittujen varustesettien vanhenemisesta, sillä mikään vanhoista seteistä ei enää toimi tasolla 75. Pidemmän päälle taktiset esineet kuitenkin tarjoavat helpon tavan muuttaa tai vaihtaa hahmoluokkien pelattavuutta, joten toivottavasti tekijät panostavat niihin jatkossakin. Joka tapauksessa taktiset esineet ja uusitut varustesetit antavat nyt pelaajille uutta kerättävää ja tavoiteltavaa loppupelin osalta.

Vaikka Star Wars: The Old Republic on jo varsin vanhentunut ja teknisesti tönkkö, se on edelleen varteenotettava vaihtoehto Tähtien sota -roolipelejä kaipaaville, etenkin kun se on pelattavissa ilmaiseksi uusimpia laajennuksia lukuun ottamatta. Peli on tukenut jo pitkään yksinpelaamista, mutta toki tällaiset pelit ovat parhaimmillaan muiden kanssa. Onslaught ja 6.0-päivitys ovat joka tapauksessa hyvä osoitus siitä, että peli on edelleen elossa ja sillä on pelaajansa. Laajennus ei ole myöskään hinnalla pilattu, sillä se on yhden kuukauden Premium-peliaikaa ostaneiden pelattavissa ilmaiseksi.

7/10
KehittäjäBioWare
JulkaisijaElectronic Arts
PeligenretRoolipeli
JulkaisualustatMicrosoft Windows
Lisää luettavaa