Star Wars: Battlefront II julkaistiin myös PSP:lle ja monet kysyivät miksi. Hektiseen verkkomoninpeliin tehty peli kun ei varsinaisesti soveltunut käsikonsoleille, mikä näkyikin muun muassa moninpelin vain neljän pelaajan maksimimäärässä. Nyt asiaa yrittää paikata varta vasten PSP:lle tehty uusi Battlefront-peli Renegade Squadron, jonka yksinpeli kertoo Han Solon epämääräisistä aineksista kasaaman osaston toimista taistelussa Imperiumia vastaan.

Periaatteessa Renegade Squadronissa on kaikki kunnossa. Peli näyttää ja kuulostaa komealta niin maan pinnalla kuin avaruudessakin. Kenttien koko on tietenkin edelleen melko pieni, mutta se sopii käsikonsolipeliin. Moninpeli onnistuu nyt lähiverkossa kahdeksan pelaajan kesken ja internetissä jopa 16 pelaajan voimin.

Pelaaminen kuitenkin latistuu joko liian helpoksi tai liian vaikeaksi. Ilman kohdelukitusta pelaaminen on aivan liian vaikeaa sähellystä sekä maassa että avaruudessa, mutta lukituksen kanssa peli on taas aivan liian helppo. Riittää kun juoksee ympyrää vihollisten ympärillä ja painaa tulitusnappia. Ajoneuvot taas ovat yleensä liian kömpelöitä ohjata. Yksinpelitiloja, etenkin galaksin valloitus -ministrategiapeliä, helpottaa lisäksi käsittämättömän avuton tekoäly, joka tekee voittamisen helpoksi jopa alivoimaisena.

Tämä on sääli, sillä hyviä ideoitakin löytyy. Hahmoluokkia ei enää ole, vaan pelihahmonsa ulkoasua, varusteita ja erikoiskykyjä voi muokata jopa kesken taistelun. Näin aseita voi vaihdella tarpeen mukaan. Myös Hero Capture the Flag -pelitila, jossa lipunkantaja muuttuu joksikin elokuvan sankareista, on hauskaa hupia moninpelissä.

Vaikka Renegade Squadron ei puutteistaan huolimatta ole täysin epäkelpo ja onnistuu alustan huomioon ottaen melko hyvin, on se hyvä osoitus siitä, että nämä pelit kuuluvat tietokoneille ja kotikonsoleille.

5/10
Lisää luettavaa