Pursuit Force: Extreme Justice

Aseet paukkuvat, kumi palaa, ja kaikki on kuorrutettu toimintakomediamaisella pölhöllä dialogilla ja menolla.

14.9.2011 22:02

Ensimmäinen Pursuit Force oli melko onnistunut PSP:n toimintapeli. Se yhdisti autoilla kaahausta ja räiskintää komeaan grafiikkaan. Peli oli kuitenkin hieman liian vaikea, ja autojen ajotuntuma oli vähän hukassa. Jatko-osa Extreme Justice korjaa nämä viat ja onnistuu muutenkin edeltäjäänsä paremmin.

Extreme Justice pistää reilusti överiksi. Juoni seuraa edelleen poliisin nopean (ja vaarallisen!) toiminnan yksikön Pursuit Forcen rikollisjahtia. Aseet paukkuvat, kumi palaa, ja kaikki on kuorrutettu toimintakomediamaisella pölhöllä dialogilla ja menolla. Peli on myös käännetty suomeksi, mikä saa kaiken hymyilyttämään entistäkin enemmän.

Painopiste on edelleen autoilla kaahailussa ja takaa-ajoissa. Menopelistä voi vieläkin loikata toisen ajoneuvon päälle, minkä jälkeen voi räiskiä kyydissä olevat kriminaalit manan majoille ja ottaa ajoneuvon hallintaan. Vaihtelun vuoksi välillä liikutaan myös vesillä ja ilmassa, josta käsin voi räiskiä helikopterin tykillä. Tällä kertaa pelaajan apuna on myös muita PF:n jäseniä, jotka antavat pelaajalle aseita kesken toiminnan tai avustavat ajoneuvojen valtauksessa.

Eniten ykkösosassa ärsyttivät kömpelöt jalkaisin suoritettavat toimintaosuudet. Kakkosessa tätä osa-aluetta on parannettu roimasti, ja vaikka se onkin edelleen pelin heikoin osuus, sitä voi nyt kutsua toimivaksi. Vaikeusaste on muutoinkin matalampi kuin viimeksi, ja autoissa on paljon parempi ajotuntuma. Aikarajat tuppaavat edelleen olemaan vähän liian tiukkoja, ja saattotehtävät repivät hermoja.

Myös pelin rakenne on toimivampi. Tehtäviä voi suorittaa halutussa järjestyksessä, ja niistä kerätyllä kokemuksella voi kehittää pelihahmonsa kykyjä, kuten ajotaitoa, nopeutta ja kestävyyttä. Tästä huolimatta pelissä on vauhdikkaan alun jälkeen pieni puurtamisen meininki, etenkin kun vaikeusaste tuntuu nousevan vähän liian korkealle.

Extreme Justice on joka tapauksessa komea, laadukas ja hauska taskutoimintapeli, jonka rehellisen pölhö ja rento meno vie mukanaan. Lisäpisteitä peli saa hauskoista moninpelimuodoista, joista löytyy muutakin kuin peruskilpa-ajoa.

7/10
Lisää luettavaa