Jos joku sanoo tekevänsä pelin, jossa Jak ja Daxter, Ratchet ja Clank sekä Sly Raccoon kilpikonnaystävänsä kanssa lyöttäytyvät yhteen pysäyttääkseen muinaisen pahan, minä innostun. Kaikki kolme pelisarjaa ovat hyviä, joten miten lopputuloskaan voisi olla muuta? No, jos kyseessä olisi vaikka minipelikokoelma.

On miltei rikollista, että kolmen ikonisen PlayStation-pelisarjan hahmot on tungettu peliin, joka ei hyödynnä mitenkään minkään pelisarjan teemoja tai ideoita. Pelimaailma kyllä näyttää tavallaan peleistä repäistyltä, mutta muuten mennään kymmenten minipelikokoelmien linjoilla.

Taustatarina kertoo viattomien pienten öppiäisten pelastamisesta ja suuren pahuuden voittamisesta, mutta se on vain taustatarina, eikä vaikuta pelattavuuteen. Pelaaja valitsee hahmonsa ja sitten heittelee frisbeetä tai keilapalloa, ammuskelee olan takaa ja puuhailee muita pikkujuttuja tavoitellessaan kultaisia mitaleita, uusia asusteita ja muuta mukavaa.

Kehitystiimin kunniaksi on todettava, että PlayStation Move Heroes ei ole huono minipelikokoelma. Ohjaus on tarpeeksi tarkka, ja erilaisia pikkupelejä on noin puoli tusinaa – laskentatavasta riippuen. Itse tykkäsin erityisesti frisbeen heittelystä, sillä jotenkin juuri siinä ohjaimen vääntely ja kääntely tuntuu parhaalta.

Toisaalta olan takaa kuvatut räiskintäosiot ovat aika kalmaisia. Ohjaus on tönkkö, eikä Moven ja peukkuohjaimen yhdistelmällä pääse yhtä hyvään tuntumaan kuin edes perinteisellä DualShockilla. Kenties juuri tämän tiedostaen kehitystiimi on myös tehnyt räiskintäosioista todella helppoja.

Onkin lopulta vaikea keksiä, mihin lokeroon pelin tunkisi. Yrittääkö se helpon vaikeustasonsa ja vähäisten yllätystensä kautta olla lasten peli? Bilepeli? Jotain ihan muuta? No, tämä ei lopulta vaikuta pelaajan kannalta mihinkään, sillä oikeasti se on yksi asia: minipelikokoelma.

Eihän PlayStation Move Heroes nyt mikään surkea minipelikokoelma ole, joskaan ei erinomainenkaan. Mutta haaskattu tilaisuus se on: paljon kovia sankareita samassa pelissä, eikä parempaa keksitty. Ei näin, patteri.

5/10
Lisää luettavaa