Operation: Vietnam

Pelaaja tetsaa tylsännäköisessä viidakossa, kerää ensiapupaketteja sekä kranaatteja ja tuhoaa vastaan tulevia vihollisia

14.9.2011 22:02

Operation: Vietnam on todella vanhan koulukunnan toimintapeli, jossa ohjataan neljää vihollislinjojen taakse pudonnutta amerikkalaista sotilasta Vietnamin-sodan viidakoissa. Aluksi peli tuo hyvällä tavalla mieleen vanhat klassikot, kuten Ikari Warriorsin tai Cannon Fodderin, mutta valitettavasti se osoittautuu lopulta huomattavasti näitä tylsemmäksi ja karummaksi.

Tätä suoraan ylhäältä päin kuvattua peliä ei ensinnäkään voi ohjata stylus-tikulla. Sekä tähtääminen että liikkuminen hoidetaan ristiohjaimen avulla. Kosketusruudulla lähinnä katsotaan karttaa ja annetaan sotilaille yksinkertaisia komentoja, joilla sotilaat voi käskeä esimerkiksi seuraamaan, hyökkäämään tai pysymään paikallaan. Pelaaja itse voi ohjata ketä tahansa sotilaista yksi kerrallaan.

Ryhmä koostuu tarkka-ampujasta, lääkintämiehestä, rivisotilaasta sekä sinkomiehestä. Jokaisella on erilaiset aseet ja erikoiskyky. Tarkka-ampuja on lähes joka tehtävässä paras pitkän kantamansa vuoksi. Rivisotilas voi ampua liikkeessä, lääkintämies tehostaa ensiapupakettien tehoa, ja sinkomies voi räjäyttää tankkeja ja tykkitorneja.

Pelaaminen on melko yksipuolista. Pelaaja tetsaa tylsännäköisessä viidakossa, kerää ensiapupaketteja sekä kranaatteja ja tuhoaa vastaan tulevia vihollisia. Jos kaikki soltut kuolevat, tehtävä alkaa aina alusta. Siksi onkin järkevää lähteä liikkeelle vain yhdellä sotilaalla kerrallaan ja jättää muut jälkeen. Tämä on hyvä ratkaisu myös siksi, että koneen ohjaamat omat miehet eivät väistele vihollisten ammuksia.

Operation: Vietnam on melko tylsä peli. Vaihtelua ei juuri ole, ja vanhan koulukunnan juuret näkyvät liikaakin, etenkin äänissä ja ulkoasussa. Mitään musiikkia ei esimerkiksi ole. Halpispelinä tämä saattaisi juuri ja juuri kelvata, sillä sellainen se onkin. Euroopassa peliä taidetaan kuitenkin myydä lähes täysihintaisena.

3/10
Lisää luettavaa