Jos joku julkaisupeli käyttää Nintendo 3DS:n 3d-ominaisuutta täydellisesti hyväkseen, se on Nintendogs + Cats. Mikäli pelin koirat ja kissat eivät sen avulla saa sydäntä sulamaan, on sisältä kuollut. Muutoin Nintendogs + Cats jatkaa pitkälti edeltäjänsä linjoilla ollen enemmänkin virtuaalilemmikkisimulaattori kuin varsinainen peli.

Luppakorvia…

Alkuperäisen pelin tapaan jokainen versio sisältää yhdeksän eri rotua, joita yhteensä on 27. Kotona pentua pitää syöttää, juottaa, pestä ja pitää muutenkin tyytyväisenä leikkimällä sekä paijaamalla. Sille voi myös opettaa erilaisia temppuja. Pelin äänentunnistus toimii onneksi paljon alkuperäistä paremmin. Pentu tottelee nimeään sekä tekee opittuja temppuja käskystä ilman ongelmia.

Leluja, ruokaa, välineitä ja erilaisia huonekaluja lemmikin virtuaalikotiin hankitaan rahalla, jota ansaitaan erilaisista kilpailuista. Koiraansa voi kilpailuttaa frisbeen nappaamisessa, tottelevaisuudessa sekä esteradalla, joista löytyy eri kilpasarjoja joka taitotasolle. Kisoja voi tehdä tosin vain kaksi kertaa päivässä per laji, joten loputtomasti rahaa ja tekemistä ne eivät tarjoa. Koska myös temppujen opettaminen on rajoitettu kolmeen päivässä, on selvää ettei Nintendogs + Catsia ole tarkoitettu tahkottavaksi tuntikaupalla putkeen.

Toki koiraa voi edelleen ulkoiluttaa, jolloin tapaa muita koiria, ja sen kanssa voi käydä puistossa tai radalla harjoittelemassa kisoja varten ja löytää erilaisia esineitä. Esineet tosin ovat nyt lähinnä roskaa, jota voi vaihtaa kaupassa oikeisiin esineisiin, joten varsinaisesta keräilystä ei ole kyse.

…ja viirusilmiä

Entäpä ne kissat sitten? Kuten pelin nimikin jo kertoo, ovat kissat selkeästi sivuosassa. Niitä on vain kolmea eri rotua, eikä niille voi opettaa temppuja, viedä ulos tai ilmoittaa kisoihin. Toisin sanoen ne lähinnä syövät, juovat, nukkuvat ja tekevät mitä lystäävät – varsin realistista siis. Kissaihmiset ainakin huvittuvat siitä, että oma virtuaalikissa mieluummin nukkuu ikkunanlaudalla kuin leikkii pelaajan kanssa. Suurinta hupia kissoista on niiden vuorovaikutus koiranpennun kanssa, kun ne telmivät yhdessä – tai sitten se, kun kissa terrorisoi koiraa sen yrittäessä nukkua.

Nintendogs + Catsin ehdoton vetonaula on kuitenkin sen kolmiulotteisuus. Valtaosa siitä keskittyy tietenkin elävöittämään koiran- ja kissanpentuja, missä se onnistuukin erinomaisesti. Pennut puskevat ulos ruudusta nuolemaan pelaajaa, ja etenkin niiden silmät ja turkki näyttävät eläviltä. On vaikea olla heltymättä, kun katsoo pentujen pyörivän ruudulla kolmiulotteisina. Tukeepa peli myös konsolin mukana tulevia VR-kortteja.

Nintendogs + Cats on rentouttava ja hyvää mieltä tuova peli. Sen antamasta huvista suurin osa tulee pentujen kanssa leikkimisestä, ei niinkään varsinaisista peliosuuksista, joita kokonaisuutena on kevennetty alkuperäiseen nähden. Hellyttävyydestä peli vetääkin kevyesti täydet pisteet, ja eipä se oikeastaan muuta tarvitsekaan.

7/10
Lisää luettavaa