Michael Jackson The Experience on Ubisoftin tyhjänpäiväinen ja masentava tanssipeli, joka pyrkii antamaan pelaajalle käsityksen siitä, miltä tuntuu tanssia Michael Jacksonin musiikin tahdissa ikimuistoista koreografiaa. Lopputulos kuulostaa erinomaiselle, mutta kompastuu totaalisesti niin esillepanossaan kuin pelattavuudessaankin.

Herra hanska

Kappaleet soivat rumia kaksiulotteisia taustoja vasten, ja ruudun keskellä heiluu Jacksonia etäisesti muistuttava hahmo. Pelaajan tulee kopioida peilikuvan liikkeet kättä heiluttamalla. Pelaaminen tapahtuu siis pelkällä Wiimotella. Ohjainkapula kuvastaa popin kuninkaan tavaramerkkiä eli säihkyvää käsinettä. Pelattavuus on valitettavasti hutiloitu täysin, kun ohjaus reagoi liikkeisiin puutteellisesti ja oudosti. Korni meininki on yksiselitteisesti aivan älytöntä.

Musiikki on, kuten arvata saattaa, pelin kirkkaasti paras osa-alue. Listaus kattaa kaikkiaan 26 Jacksonin kuolematonta kappaletta. Mukana on tuotannon parhaimmistoa, kuten Billie Jean, Black Or White ja They Don’t Care About Us. Vain muutama hitaampi biisi on valittu joukkoon, joten peli jää esimerkiksi ilman Man in the Mirror -kappaletta. Menevä musiikki pitää huolen siitä, että jalka vipattaa, vaikka peli onkin muuten täyttä kuraa.

Epämiellyttävä Michael Jackson The Experience on nimensä irvikuva, joka jättää pelaajalle pahan mielen. Edes kovimmilla faneilla ei ole syytä vaivautua tämän raakileen pariin. Rahat kannattaa mieluummin sijoittaa Jacksonin levyihin, jos niitä ei vielä omista.

2/10
Lisää luettavaa