Viime vuoden alussa Xbox 360:lle ilmestynyt Lost Planet: Extreme Condition oli mitä mainiointa lääkettä alkuvuoden pelipulaan. Maineikkaan tekijätiimin jäänhuuruinen scifi-toimintaseikkailu oli pienistä mokistaan huolimatta erinomaista viihdettä, ja peli kääntyi myöhemmin myös pc:lle. Peli on nyt saapunut myös Sonyn uutuuskonsolille noin vuosi XO-version ilmestymisen jälkeen.

Mitään kauhean mullistavaa alustanvaihdos ei tuo mukanaan. PS3-versiossa on mukana pari pc-versiossa nähtyä lisähahmoa (Mega-Man, Dead Risingin Frank West ja naissankari Jo) sekä Xbox 360 -versiolle alun perin julkaistu ladattava lisäsisältö. Jääplaneetalle sijoittuvan toimintaräiskinnän PS3-versio ei juuri muuten eroa alkuperäisestä versiosta. Jalkaisin tai mechejä muistuttavilla Vital Suit -roboteilla liikkuva sankarimme Wayne koluaa enemmän tai vähemmän arktisia ympäristöjä ja kurittaa mitä moninaisimpia alien- ja ihmisvastustajia.

Parhaimmillaan todella jättimäiset Acrid-avaruusolennot ovat edelleen erittäin vaikuttavia, ja koska peli kopioidaan kiintolevylle, alkuperäisen pelin varsin mitättömät lataustauot lyhenevät entisestään eikä toiminta juuri takkua. Ekstrasisällöstä huolimatta samat kehut ja haukut pätevät siis myös PS3:n Lost Planetiin. Vaikka pelissä on pieniä suunnittelumokia, se on edelleen uuden konsolisukupolven parhaita toimintaseikkailuja ja myös varsin kannattava hankinta, sillä sitä on ainakin Capcomin verkkokaupassa myyty alehintaan. Toivottavasti sama käytäntö leviää myös Eurooppaan.

7/10
Lisää luettavaa