On jälleen aika kaivaa Lego-palikat laatikosta ja leikkiä Tähtien sotaa. Traveller’s Talesin positiivisesti yllättäneet leikkimieliset tulkinnat kaikkien aikojen tieteisseikkailuelokuvista on nyt koottu yhteen pakettiin, joka kattaa kaikki kuusi Tähtien sota -sarjan osaa.

Lego Star Wars -sarja nähdään kokoelman myötä ensimmäisen kerran uuden sukupolven konsoleilla. Pelihahmot ovat edelleen yksinkertaista katseltavaa, mutta erityisesti ympäristöt ovat aiempaa komeampia ja yksityiskohtaisempia. Myös erikoisefektien näyttävyyteen on panostettu enemmän.

Uusi ulottuvuus

Pelissä suoritetaan lyhyitä kenttiä, jotka kertaavat Tähtien sota -elokuvien tärkeimpiä tapahtumia elokuvamaisella tavalla. Mukana on yli 160 pelattavaa hahmoa, joita saa käyttöönsä läpäisemällä tasoja. Jokaisella hahmolla on omat erikoiskykynsä, joita hyödynnetään yhdellä napinpainalluksella. Esimerkiksi jedit voivat siirrellä esineitä Voiman avulla, kun taas droidit osaavat turvajärjestelmien hakkeroimisen.

Kenttien välillä siirtyminen tapahtuu laajassa aulatilassa, josta voi valita koluttavakseen minkä tahansa sarjan osista. Ainoa rajoitus on, että samaan osaan kuuluvat kentät on läpäistävä aikajärjestyksessä. Kun tehtävän on suorittanut, sitä voi pelata uudelleen milloin tahansa.

Yksi sarjan parhaimmista ominaisuuksista on ollut toimiva kaksinpeli, jossa toinen pelaaja voi liittyä mukaan peliin missä vaiheessa tahansa. The Complete Sagan PlayStation 3- ja Xbox 360 -versiot sisältävät myös verkkomoninpelin, joka toimii samalla periaatteella. Vaikka yksinpelikin jaksaa viihdyttää, vihollisten mätkiminen on kaksin huomattavasti hauskempaa.

Verkkopelin puute korvataan Wii-versiossa muutamilla liikkeentunnistusominaisuuksilla, jotka tuovat oman lisämausteensa pelaamiseen. Nintendo DS -pelissä edetään puolestaan kosketusnäytön voimin.

Tarinan tehtävistä on uudistettu muun muassa Mos Espan legendaarinen kiiturikilpailu. Lisäksi pakettiin on lisätty uusia bonustasoja sekä kymmenen palkkionmetsästäjätehtävää.

Fanin unelmalahja

Normaalin lähitaisteluräiskinnän ohella kentistä löytyy pulmanratkontaa. Tämä osa-alue ei kuitenkaan tarjoa juuri muuta pähkäiltävää kuin palikoiden pinoamista. Muu toiminta keskittyy avaruustaisteluihin, joista erikoismaininnan saa Kuolemantähden ikimuistoinen tuhoaminen.

Lego Star Wars: The Complete Sagan vetovoima ei piile toiminnassa vaan pelin tunnelmassa. Yksityiskohtien puutteesta huolimatta leluhahmot muistuttavat varsinkin eleiltään esikuviaan todella paljon, ja komeat ympäristöt vakuuttavat. Pelin kepeämielinen lähestymistapa ja huumori tarttuvat pelaajaan, vaikka mukana ei ole edes puhuttua dialogia.

Traveller’s Tales jatkaa hyvää työtään ja houkuttelee sarjan pariin varmasti paljon uusia pelaajia. Lego Star Wars -pelejä pelanneet voivat jättää kokoelman kuitenkin hyvällä omatunnolla kauppaan. Verkkopeli ja muutamat pienet uudistukset eivät paranna nopeatempoista ja lyhyehköä pelikokemusta niin paljon, että paketista kannattaisi maksaa täysi hinta.

The Complete Saga on joka tapauksessa loistava joululahja varsinkin Tähtien sota -faneille, ja se sopii helpon vaikeustasonsa ansiosta nuoremmillekin pelaajille.

 

Lego pähkinänkuoressa

Legot keksi tanskalaisen puusepän poika Godtfred Kirk Christiansen. Hän alkoi vuonna 1949 valmistaa isänsä kanssa toisiinsa kiinnittyviä muovisia palikoita. Niiden todellinen läpimurto tapahtui vuonna 1958 uuden kiinnitysjärjestelmän patentoimisen ansiosta.

Nykyään Lego Group valmistaa monenlaisia rakennussarjoja, kuten koottavia lentokoneita ja muita ajoneuvoja. Lisäksi yhtiö tuottaa myös minihahmoja, joita on valmistettu useita miljardeja.

Sana Lego tulee tanskan kielen sanoista ”leg godt”, leiki hyvin.

7/10
Lisää luettavaa