Microsoft on huolehtinut mallikkaasti aikuisemmasta pelimausta läpi konsolihistoriansa, mutta lapsille suunnatuista peleistä puhuttaessa valikoima on kangerrellut. Xbox-konsoleilta on puuttunut selkeä panostus puhtaasti junioreiden mieltymyksiin. Nyt suuntaan tulee muutos liikkeentunnistuspelaamisen puolelta, kun Xbox 360:n Kinect ja sen massiivinen julkaisupelivalikoima saapuvat joulumarkkinoille. Painopiste on helposti lähestyttävissä ja välittömissä peleissä, jotka vetoavat selkeästi perheisiin, satunnaispelaajiin ja lapsiin.

Aikuisten valintaa kaupan hyllyllä voi helpottaa heti alkuunsa toteamalla, että jos Kinectin aikoo hankkia ja taloudesta löytyy peruskouluikäisiä, on Kinectimals takuuvarma valinta värittämään kotoisia pelihetkiä. Virtuaalilemmikkejä ja minipelejä yhdistävä Kinectimals on hassu ja hilpeä lastenpeli, joka sellaisenaan tarjoaa liikunnallista ja mukaansatempaavaa pelaamista kohderyhmälleen. Hardcore-pelaajat voivat siis ymmärtää vihjeen ja kääntää suosiolla sivua.

Heti leikkimään

Kinectimals alkaa saapumisella puoleensavetävälle pelialueelle, joka sijaitsee vehreän luonnon keskellä. Siellä eteen asettuu joukko kissaeläimiä, joista valitaan oma lemmikki leikkikaveriksi telmimään. Pentujen joukkoon kuuluvat tiikeri, leijona, puuma, leopardi ja gepardi. Kun valinta on tehty, ollaankin pian opettamassa eläimelle temppuja, kuten hyppimistä, pyörimistä ja tassut taivasta kohti makaamista. Kaikki tehdään ensin itse liikkeentunnistuksen avulla, joka toimivuudessaan lukeutuu Kinectin julkaisupelien parhaimmistoon.

Peli hyödyntää liikeohjausta taitavasti ja monipuolisesti. Se antaa kattavan kokonaiskuvan vempaimen mahdollisuuksista, kun pelaamaan pääsee koko kropalla. Pelaajalta vaaditaan paljon liikkumista ja aktiivisuutta television edessä. Käden liikkeet piirtyvät peliin tarkasti tehtävissä, kuten rapsutuksessa, ruokkimisessa, pallon heitossa ja radio-ohjattavan auton ohjaamisessa. Sivuaskeleilla puolestaan liikutaan virtuaalilemmikin ympärillä. Kaikki tekeminen avaa tasaisessa tahdissa uusia pelialueita ja leluja. Leikkimisessä ei myöskään ole velvoitteita, sillä kisu ei tarvitse jatkuvaa huolenpitoa pysyäkseen hengissä.

Ylisöpöä hempeilyä

Aurinkoinen, värikäs ja söötti ulkoasu sopii vallan mainiosti pelin iloiseen ilmapiiriin. Omaan virtuaalilemmikkiin on myös helpompi kiintyä, kun sen suloinen persoonallisuus pääsee oikeuksiinsa ilmeikkäiden yksityiskohtien ja hellyttävän animaation keinoin. Graafisesti Kinectimals onkin Kinectin julkaisupeleistä mieleenpainuvin. Söpöys ja siirappisuus jatkuvat luontevasti myös äänipuolelle. Esimerkiksi pelaamisen saloja opettava leijuva keijueläin saa lässytyksellään varmasti aikuisilta karvat pystyyn, mutta lapset näkevät sen toki eri valossa – tämä pätee suureen osaan Kinectimalsin sisällöstä.

Kuten aina minipelikokoelmissa, myös Kinectimalsissa pelaamisen laatu ailahtelee. Yleinen taso on onneksi hyvä ja painopiste on juuri hauskanpidossa, mutta turhan moni minipeli vaatii silti toistuvasti tarkkuusheittoja. Kinectimalsin suurin miinus tulee puolestaan suomen kielen puuttumisesta. Toisaalta se kuitenkin lähentää vanhempien ja lasten pelaamista, kun aikuista tarvitaan välillä kääntämään englantia ruudun edessä heiluvalle juniorille. Jos perheen pienempien kanssa haluaa viettää aikaa pelaillen, positiivista energiaa säteilevä Kinectimals on hyvä vaihtoehto. Pelin uskaltaa luvata kolahtavan nuorempiin pelaajiin, mutta kyllä vanhempikin haluaa välillä testata lystikkään pelin monipuolista liikkeentunnistustarjontaa.

7/10
Lisää luettavaa