Lääkkeet!?
Nimekkäimpiä anime- ja mangasarjoja seuranneille pelijulkaisija Bandai Namco on vähitellen saattanut muodostua hyvinkin tutuksi nimeksi. Varsinkin Dragon Ball-, Naruto– ja One Piece -peleillään yhtiö on jo useamman vuoden ajan pitänyt japanilaisten animaatioiden ja sarjakuvien universumeita aktiivisesti esillä pelimarkkinoillakin. Sarjojensa kiihkeiden julkaisutahtien myötä Namcon tuotokset ovat jo tovin aikaa kärsineet kuitenkin inflaatiosta. Jos pelit eivät ole olleet huonoja, on viimeistään toisto ja keskinkertaisuus syönyt niiden arvoa tehokkaasti. Tuotokset ovat jääneet jo pitkään vain laihoiksi fanipalvelun välineiksi, joista ulkopuolisten on ollut hankala innostua.
Alkujaan Japanissa jo viime vuonna julkaistu ja nyt keväällä viimein Eurooppaankin saatu JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle onkin pirteimpiä ilmestyksiä toviin Namcon nykyisessä lisenssipelitarjonnassa. 80-luvun loppupuolella syntynsä saaneeseen mangasarjaan perustuva All-Star Battle on toki jälleen yksi yhtiön nimeä kantava taistelupeli, mutta tällä kertaa varsin rohkeakin sellainen. Pelin kehittänyt CyberConnect2 tunnetaan ennalta jo hyvin toimintapelimäisistä ja varsin kevyistä Naruto-mätkinnöistään, mutta All-Starin kanssa se on uskaltanut lähteä jäljittelemään enemmän Street Fighterin tapaista, huomattavasti keskitetympää ja syvällisempää taistelumallia.
Ytimeltään All-Star Battle ei varsinaisesti lähde mullistamaan taistelupelien maailmaa. Yhteenotot tapahtuvat sivulta kuvatussa kuvakulmassa, ja hahmot liikkuvat pääasiallisesti 2D-malliin. Hyökkäykset tehdään sekä oikea-aikaisilla napin painalluksilla että ajoittain suuntanäppäimien neljännesympyräliikkeillä. Sivuaskeleiden ottaminen toki myös onnistuu, mikä on ratkaisevaa varsinkin kenttiin ripoteltujen vaaratilanteiden välttelyssä. Esimerkiksi viimevuotiseen Injusticeen nähden taisteluareenat eivät kuitenkaan ole niin interaktiivisia, että niiden rakennetta tarvitsisi kauheasti ajatella mätkinnän keskellä.
Parhaiten All-Star Battle erottuukin edukseen hahmoillaan. Peli tarjoaa pelattavaksi noin 30 varsin eriskummallisilla kyvyillä varustettua taistelijaa, jotka on jaettu viiteen eri päätaistelutyyliin. Taistelijoiden joukosta löytyy näin ollen muun muassa perinteisempiä nyrkkien heiluttajia, mutta myös erikoisempia ilmestyksiä, kuten hevosilla ratsastavia Mount-hahmoja ja henkiolentojen apuun kääntyviä Stand-käyttäjiä. Vaikka pääosa pelin hahmovalikoimasta koostuu jälkimmäisestä tyypistä, taistelijoiden välille on onnistuttu saamaan silti varsin kohtalainen määrä eroavaisuuksia.
Monien taistelupelien tapaan myös All-Star Battle on heikko opettamaan uusille pelaajille salojaan. Sisuksista löytyvä ohkainen tarinatila kyllä tavallaan auttaa tutustumaan pelin eri hahmojen käyttöön, mutta varsinaisesta oppimisesta pääosa jää pelaajan vastuulle. Suurempaa apua voikin odottaa saavansa peliin ujutetusta kombonapista, jolla hätätilanteessa hahmolla kuin hahmolla voi aina saada helposti aikaan hyvinkin perinteisen iskusarjan. Selvästä verkkoviiveestä kärsivissä nettimatseissa se onkin välillä ainut keino, jolla mitään järkevää voi edes saada aikaiseksi.
JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle on oiva lisä Namcon lisenssipelien tarjontaan. Persoonallisuudestaan huolimatta se jää kuitenkin välillä hieman hajuttomaksi, mikä jättääkin sen auttamatta Namcon suurempien taistelupelisarjojen, kuten Tekkenin, varjoon.