Jääkiekkopelejä ei ole juuri iOS-laitteilla näkynyt, ja vähäisetkin yritykset ovat olleet varsin keskinkertaisia. Nyt tilanne kuitenkin muuttuu täysin, kun 2K Sports tuo jo yli kymmenen vuoden ikään ehtineen jääkiekkosarjansa tuoreimman edustajan myös Applen laitteille.

Suhteellisen halvasta hinnasta huolimattaan NHL 2K11 on täysiverinen jääkiekkopeli. Mukana on yksittäisten otteluiden ja rankkarikisojen lisäksi yllättävänkin kattava kausitila, josta löytyvät tutut perusominaisuudet, kuten vaihtokaupat, vapaat agentit ja palkkakatto. Harmittavasti tässä tilassa voi kuitenkin pelata vain yhden kauden kerrallaan.

Pelin ohjaus muistuttaa vanhan ajan jääkiekkopelejä, sillä käytössä on analogitatin lisäksi vain kaksi nappulaa sekä lisänopeutta tarjoava spurttausnappula. Tämä tekeekin pelaamisesta hiukan yksinkertaista, sillä mitään nykylätkäpelien hienouksia, kuten harhautuksia tai mailan ohjaamisia, ei pelissä pysty tekemään. Syöttöihin ja laukauksiin saa toki lisävoimaa pitämällä nappuloita hetken aikaa pohjassa. Ilman kiekkoa pelaaja voi joko huitoa mailallaan tai taklata, jos on tarpeeksi lähellä vastustajaa. Taklaaminen on tosin hiukan hankalaa, sillä pelin tempo on nopea ja taklaamista varten täytyy olla aivan vastustajan iholla.

Yksinkertaisesta ohjauksesta huolimatta NHL 2K11:n pelaaminen on hauskaa, sillä peli tuntuu ja näyttää jääkiekolta. Tekoälyn ohjaamat pelaajat käyttäytyvät jokseenkin fiksusti, ja säätövaraa asetusten ja taktiikan suhteen on jonkin verran. Hintaansa nähden pelattavaa onkin varsin mukavasti.

8/10
Lisää luettavaa