Apple Storen parin sadan tuhannen ohjelman joukosta on vaikea erottua. Ehkä siksi Gameloft on nimennyt pelinsä yksinkertaisesti zombitartunnaksi. Eläviä kuolleita etsivän ei näin ainakaan pitäisi olla vaikea löytää kaipaamaansa. Tosin, näin laadukkaan tuotannon ei tarvitsisi nimellä tunnettuuttaan varmistella.

Zombie Infection on nimittäin yksi iPodin kunnianhimoisimpia tuotoksia. Täysin kolmiulotteinen, etenkin kahden jälkimmäisen Resident Evilin hengessä vahvasti kulkeva toimintaseikkailu on sekä teknisesti että pelattavuudeltaan mestariteos, jota kelpaa esitellä kavereille.

Suurin yllätys ei kuitenkaan ole iPod-standardeilla korkealaatuinen 3d-ulosanti, vaan sujuva ohjaus. Tätä ei heti uskoisi, kun pelkälle kosketusnäytölle kopioidaan Resident Evil 4:n kuvaus- ja ohjaustapa. Kaikki olennainen on saatu näytölle ja tilannekohtaisesti nappeja ilmestyy lisää. Ainoastaan hahmon ympäri pyöräyttävää nappi puuttuu – ja melkein tiputtaa pisteen arvosanasta.

Brasilian favela-slummeista liikkeelle lähtevä tarina on silkkaa beetä, mutta luo riittävät puitteet toiminnalle. Ympäristöt ovat komeita ja käsikirjoitetut tapahtumat jännittäviä. Onpa mukana muodikkaasti QTE-hetkiäkin, joissa pääsee esimerkiksi naputtamaan kiivaasti ruutua tai piirtelemään ympyröitä.

IPod-asteikolla Zombie Infection on huikea ja ehdottomasti hintansa arvoinen kokemus. Yleisemmällä skaalalla Zombie Infection ei pärjää. Huolimatta irti ammuttavista raajoista, onnistuneesta vihollisvalikoimasta ja gourmet-skenaarioista, Resident Evilit vievät voiton tunnelmassa ja kiinnostavuudessa.

8/10
Lisää luettavaa