Asianajajan julkisuuskuva on mitä ristiriitaisin. Toisaalta lain parissa puuhaavia pukuhenkilöitä pidetään pohjasakkana, joita pilkataan surutta vitsejä myöten. Toisaalta viihdekuvasto on täynnä ihailtuja keksittyjä juristeja. Kukapa ei muistaisi eläkeläisasianajaja Matlockia, sutjakkaa Ally McBealia tai vaikkapa Kevin Lomaxia Paholaisen asianajaja -elokuvasta?

Videopelien puolella sankareita on kuitenkin vasta yksi: Phoenix Wright, DS:ltä tuttu juristiässä, joka on nyt saatu Applen kannettaville kojeille lakia puolustamaan. Japanissa alkujaan Gyakuten Saibenina tunnettu oikeusdraama on todella onnistunut simppeli seikkailupeli, jossa testataan päättelykykyä. Taustalla kulkee suurempi juoni, jota kerrotaan välianimaatioilla.

Tapauksia on yhteensä viisi, aivan kuten myös DS:llä. Wright on keltanokka, jolle tipahtaa heti murhatapaus ratkottavaksi. Jutut setvitään oikeustalolla ristiriitaisia todistajia ja todisteaineistoa tarkkailemalla. Kysymyksiin vastailemalla ja esineitä oikeassa kohtaa esittelemällä tapaus kuin tapaus selviää. Japanilaista äkkiväärää huumoriakaan ei säästellä. Osa hullutuksista tosin johtunee kulttuurieroista.

Yhden miehen jurymme voi ilolla ilmoittaa, että peli on syytön ikäviin käännöksissä ilmestyviin ja pelattavuutta häiritseviin laittomuuksiin. IPodillakin Phoenix Wright on seikkailu parhaasta päästä.

Hetkinen. Vastalause! Syyttäjä antaa pienen näpäytyksen tarpeettomasta iPodin liikkeeseen pohjaavasta ohjauslisästä ja muutamasta hankalasta valikosta. Tuomari määrää nämä korjattavaksi jatko-osan käännökseen.

8/10
Lisää luettavaa