SNES-ajoista asti ihastuttanut Harvest Moon -pelisarja on vihdoin saapunut myös Wiille. Nyt julkaistu Magical Melody ei ole täysin uusi peli. Se perustuu USA:ssa GameCubelle vuonna 2006 julkaistuun peliin, joka ei koskaan kulkeutunut Eurooppaan saakka.Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Peli on eräänlainen japsiropen ja Sims-elämäsimulaattorin yhdistelmä. Pelaaja saa kontolleen maatilan, josta pitäisi kolmessa vuodessa kasvattaa tuottava yritys. Välillä käydään seurustelemassa kylän asukkaiden kanssa ja osallistutaan kilpailuihin. Myöhemmin voi jopa mennä naimisiin.

Vuodenajoittain etenevä peli tarjoaa aina ajanjaksoon sopivaa ajanvietettä karjan kasvattamisesta maanviljelyyn ja halonhakkuuseen. Välillä meininkiä piristävät kylässä järjestettävät juhlat ja muut tapahtumat. Kiveksi muuttuneen maanviljelyn jumalattaren pelastaminen tarjoaa lisäpuuhaa. Uutta on se, että pelaaja voi valita itselleen farmin paikan kolmesta eri vaihtoehdosta. Jokaisella paikalla on omat etunsa ja haittapuolensa. Myös varsinaisia maataloustuotteita ja muuta puuhasteltavaa tuntuu olevan huomattavasti aiempaa enemmän, mistä peli saa lisäpisteitä.

Ain laulain työtäs tee

Valitettavasti vanha GameCube-peli ei ole siirtynyt uudelle konsolisukupolvelle ongelmitta. Wii-pelien grafiikka ja äänimaailma eivät yleensä häikäise, mutta Magical Melody on tavallistakin karumpi, sillä se näyttää ja kuulostaa GameCube-peliltä. Alkuperäisen pelin julkaisusta on kulunut useita vuosia, joten olisin odottanut edes pieniä teknisiä parannuksia.

GameCuben perintöä olevia ongelmia on muitakin. Tekstit on käännetty niin kiireessä, että välillä joutuu lukemaan viittauksia vanhan laitteen ohjaimeen. Piste i:n päällä on se, että alkuperäisen Magical Melodyn naispuolinen pelihahmo on kadonnut ilman kunnollista syytä.

Wii-versiossa maatilan töiden suorittamista on yritetty piristää Wiille ominaisella ohjaustavalla, mutta itse en rehellisesti sanoen pitänyt siitä. Jos haluan hakata halkoja, menen tekemään sitä mökille. Wii-ohjaus saa pelaamisen tuntumaan työnteolta, joten onneksi myös vanhaa ohjaustapaa voi käyttää.
Harvest Moon: Magical Melody on kaikesta huolimatta sarjan peleistä ehdottomasti laajin ja monipuolisin. Jos pitää aiemmista Harvest Moon -peleistä, viihtyy varmasti myös Magical Melodyn parissa. Pelin ällösöpö graafinen ulkoasu, harmiton peli-idea ja yksinkertainen kieliasu tekevät siitä myös sopivan pelin perheen nuoremmalle peliväelle.

Toinen toistaan vakavampien ja raskaampien pelien välissä oman virtuaalimaatilan pyörittäminen on todella rentouttavaa. Magical Melodyn suurin synti on, että se on siirretty Wiille laiskasti ja kompuroiden. Jos GameCuben tasoinen tekninen toteutus ei haittaa, peliä pelaa yhtä mielellään kuin sen esikuvaa. Euroopassa GameCube-versio on sitä paitsi aiemmin jäänyt lähinnä Freeloader-väen iloksi.

 

Klassikot haltuun

SNES-konsolille julkaistu alkuperäinen ja monien mielestä paras Harvest Moon on ollut tarjolla Wiin Virtual Console -palvelussa tammikuun alusta asti. 800 Wii-pisteen eli noin kahdeksan euron hintaan tarjolla oleva klassikko on mukava ja halpa tapa tutustua sarjaan.

7/10
Lisää luettavaa