Irtiotto rokkarin leveästä haara-asennosta ja Guitar Heron tuunaaminen Nintendon kannettavalle käsikonsolille vaikuttaa ensi silmäykseltä varsin rohkealta vedolta. Kitarasankareita kokonaisesta pelaajasukupolvesta muokannut pelisarja on kuitenkin paisunut jo niin suureksi ilmiöksi, että uuden alustan valloittaminen tuli tuskin kenellekään suurena yllätyksenä.

Kitaraohjaimen tilalla on nyt hanskaa muistuttava remmirakennelma, joka kytketään DS-konsolin GameBoy-porttiin. Koko hoito sujautetaan käteen, konsolia pidetään kirjan tavoin sivuttain auki ja sitten vain sormilla tuttuun tyyliin painellaan eri värisiä painikkeita vasemman näytön osoittamassa tahdissa. Tällä kertaa ”kieliä” on kuitenkin vain neljä. Paketissa mukana tulee plektraksi muotoiltu Stylus, jolla pelaaja ”soittaa” kitaraa kosketusnäytöllä. Guitar Hero: On Tour onkin sitten suurin piirtein tässä. Valitettavasti itse pelin pelaaminen jää sekin vain ”hauskaksi”.

On Tour on yksi iso kimppu ongelmia. Parin biisin soittamisessa saa jo ranteensa todella kipeäksi. Asiaa ei auta yhtään se, että pelitilanteessa kättä liikuttaessa hanskaohjain uhkaa koko ajan liukua ulos portista. Kosketusnäyttö hukkaa tasaisesti selvästi soitettuja sointuja – ja Skid Row’n tai Nirvanan kaltaiset nimet eivät vielä riitä pelastamaan muuten onnetonta biisilistaa. Koko hommasta on rokkikukon elkeet ja hauskuus yksinkertaisesti todella kaukana. Muovikitaran vaihtuminen välttävästi toimivaan häkkyrään vie samalla viimeisetkin katu-uskottavuuden rippeet kitaristina elvistelystä.

6/10
Lisää luettavaa