FIFA 10:n Wii-versio on veistetty aivan omanlaisestaan puusta. Realismin sijaan peli lähtee kepeälle arcade-linjalle ja tuo vahvasti mieleen NFL Blitzin kaltaiset kolikkopelit. Maalimäärät kohoavat jääkiekkolukemiin ja vauhtia piisaa. Itse pidän ratkaisua hyvänä, sillä vaihtoehtona olisi ollut väistämättömän kömpelö ja riisuttu versio monimutkaisesta futispelistä.

Arcade-futiksesta kun on kyse, kontrollit ja pelattavuus yleensäkin ovat sangen simppeliä tasoa. Analogitikku liikuttaa pelaajia, muut napit syöttelevät, potkivat, keskittävät ja käskevät kaverin lähtemään nousuun. Säännöistä ei kuitenkaan ole tingitty, vaan kortit ja paitsiot vihelletään kuten oikeassakin futiksessa. Tuloksena on omalaatuinen ja erikoinen hybridi, joka jaksoi viihdyttää ainakin minua.

Kepeä futailu nojaa vahvasti ajoitukseen, sillä kaikki erikoistilanteet rankkareista kulmapotkuihin hoidetaan ohjaimen oikea-aikaisella heilautuksella. Mitä parempi ajoitus, sitä paremmin potku lähtee tai pusku suuntautuu. Helppoa, hauskaa ja toimivaa.

Yksittäisten matsien ohella FIFA 10:tä pelataan kausitilassa, jossa pelaaja saa ennen matsia asettaa itselleen tavoitteita. ”Voitan Chelsean viidellä maalilla”, ”en päästä maaliakaan” ja niin edelleen. Onnistumiset palkitaan tähdillä, joilla taas voi avata keräilykortteja, jotka antavat joukkueelle bonuksia ja muuttelevat ottelutapahtumaa.

FIFA 10:n Wii-versio lämmitti minun sydäntäni. Peli on simppeli, mutta tätä kautta helposti lähestyttävä ja silti hauska pelata. Persoonallinen grafiikkatyyli ja hauskat yksityiskohdat tekevät pelistä houkuttelevan näköisen, ja kun koukut on isketty ihoon, palkintona on omaperäinen ja viihdyttävä kolikkopelikokemus.

7/10
Lisää luettavaa