Tiesitkö? Tämä pääsiäismuna on piilotettu kymmeniin peleihin

Tiesitkö, että pelitaiteilijoilla on oma logonsa, jota he ovat jemmanneet lukuisiin videopeleihin? Lue kollektiivisesta pääsiäismunasta täältä!

30.6.2019 06:00

”Tiesitkö?” on Pelaaja.fin sunnuntaisin ilmestyvä artikkelisarja, jossa Ida Suominen pureutuu pelien ja pelialan ilmiöihin, taustoihin, ikoneihin tai salaisuuksiin.

Mikä yhdistää muun muassa Overwatchia, Deus Ex: Mankind Dividedia, The Sims 4:ää sekä Lucky’s Talea? Kaikkiin on kätketty Greentooth-niminen hymiö, joka nimensä mukaisesti on hampaikas, vihreä pallo. Greentooth on pelialalla työskentelevien visuaalisen osaston suunnittelijoiden ylläpitämän Polycount-sivuston epävirallinen logo. Polycount pyrkii tarjoamaan 3D-taiteilijoille alan uutisia, keskustelua ja portfoliomahdollisuuden saman otsakkeen alta. On epäselvää, milloin ensimmäiset Greentoothit on kätketty, mutta sivusto kannustaa suunnittelijoita jemmaamaan rohkeasti ja sydämensä kyllyydestä.

Polycountilla on suuntaviivat siitä, miten Greentoothia saa käyttää. Nyrkkisääntö on, että sillä ei tule tienata rahaa: esimerkiksi mikromaksulla hankittava kosmeettinen esine on käyttösääntöjen vastaista, mutta hymiön livauttaminen pelin mukana ilmaiseksi saatavaan kosmeettiseen esineeseen on ok. Yhteisöllä ei ole vakiintuneita käytäntöjä siitä, millä tavalla Greentooth piilotetaan, joten sen voi bongata monentyyppisissä peleissä ja tilanteissa. Tom Clancy’s The Division on kätkenyt Greentoothin julisteeseen, The Simsissä se voi tulla vastaan kännykkää selaamalla ja Marvel’s Spider-Manissa sen löytää Hämiksen punkkariskinin rintanappien joukosta.

Polycountin keskustelulaudalla on oma ketjunsa bongatuille Greentootheille. Keskustelun ensimmäinen bongaus on tehty loppuvuodesta 2011 Battlefield kolmosesta. Siitä eteenpäin havaintoja on ropissut ketjuun säännöllisen epäsäännöllisesti, tyypillisesti muutaman kuukauden välein. Ketjua pääsee selaamaan täältä.

Lue lisää:

Lisää luettavaa